Dupa Chicago, un alt mare oras vrea sa interzica tigarile electronice in public: New York

05-12-2013 10:31

Tigari electronice

Autoritatile din New York dezbat in aceasta perioada propunerea de interzicere a tigarilor electronice in locurile publice, baruri si restaurante.

Vanzatorii si consumatorii de e-tigari - care inca pufaie in aer vaporii din gadgeturile lor electronice - sunt revoltati din cauza acestei initiative, despre care spun ca este inca o dovada a faptului ca orasul o ia razna. Opinia lor este ca aceste e-tigari ii ajuta pe fumatorii traditionali sa renunte la obiceiurile lor nocive si ca nu exista suficiente dovezi care sa arate ca "electronicele" reprezinta un risc pentru sanatate.

"Am fumat timp de 9 ani si voiam o cale sa renunt la asta. Nu sunt medic, dar stiu sigur ca viata mea personala este acum mai buna de 1000 de ori decat inainte.", spune Jenee Fowler, in varsta de 28 de ani, care a inceput sa foloseasca e-tigari in urma cu 14 luni, conform New York Daily News.

Tigarile electronice permit utilizatorilor sa inhaleze vapori bazate pe nicotina, in loc sa fumeze, iar vanzarile din acest domeniu sunt proiectate sa atinga in acest an, in SUA, 1,7 miliarde de dolari.

Proiectul de lege care se afla acum pe masa Consiliului orasului New York, sprijinit si de primarul Bloomberg, adauga pe "lista neagra" a tigarilor (in vigoare de 12 ani) si pe cele electronice - interzicand folosirea acestora in restaurante, baruri, birouri, parcuri si plaje.

Administratia condusa de Bloomberg sustine ca aceste aparate electronice - care au fost prea putin studiate - nu numai ca ar putea fi daunatoare utilizatorilor, dar incurajeaza copiii sa inceapa sa fumeze tigarile normale.
 

Sursa: New York Daily News


VIDEO PROTVPLUS.RO