Crește numărul deceselor din cauza gripei în România. Două femei au murit în ultimele zile


Ultimul update: Luni 10 Februarie 2020 14:13
Data publicarii: Luni 10 Februarie 2020 13:04
Categorie: Stiri Sanatate

Crește numărul deceselor din cauza gripei de la o zi la alta, iar bilanțul morților se ridică acum la 25. Ultimele victime sunt două femei de 64 și 66 de ani din Bistrița Năsăud și Caraș Severin.

Una dintre victime, în vârstă de 64 de ani, din județul Bistrița-Năsăud, nu avea condiții medicale preexistente și nici nu fusese vaccinată anti-gripal.

Ea a fost confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09, și a decedat în 6 februarie.

A  doua victimă, o femeie în vârstă de 66 de ani, din județul Caraș-Severin, nu a prezentat condiții medicale preexistente iar antecedente sale vaccinale sunt încă necunoscute. Ea a fost confirmată cu virus gripal tip A, subtip (H1) pdm09 și a decedat în 10 februarie.

Deși crește numărul deceselor din cauza gripei, părinții își duc copiii la locurile de joacă amenajate în orașe

 

Numeroși părinți și-au dus copiii astăzi la locurile de joacă amenajate în orașe. Foarte puțini au fost cei care au renunțat la rezervări din cauza virusului gripal.

Sunt sute de locuri de joacă pentru copii în București și în toată țara. Înainte să mergeți într-un astfel de loc, asigurați-vă că s-a făcut o dezinfectare temeinică și la plecare este recomandat să va spălați pe mâini, atât dumneavoastră, cât și copilul. Într-un spațiu deschis, dacă cineva strănută și nu o face în cot sau în batistă, virusul se răspândește pe o rază de câțiva metri în jur. Și rezistă pe astfel de suprafețe, cum sunt aparatele de joacă, chiar și 24 de ore."

Femeie: „Sincer, nu m-am gândit la treaba asta, dar, fiind colectivitate, este, într-adevăr, un risc crescut. Nici nu putem să ne izolăm complet, eu mai am un copil mic pe care l-am lăsat în mod intenționat acasă”.

Mamă: „M-am preocupat înainte, având în vedere cu gripa, și am văzut că înainte să schimbe tura au dezinfectat toate aparatele”.

Într-un astfel de loc de joacă, reprezentanții dau asigurări că iau măsuri împotriva răspândirii virusului.

Ștefan Cliseru, managerul unui loc de joacă: „Avem petreceri din trei în trei ore și, după ce pleacă, folosim un spray dezinfectant pentru zonele unde pun mâinile. Aparatele de joacă sunt dezinfectate”.

Pentru că suntem în plină epidemie de gripă, aglomerate sunt și camerele de gardă, deși, spun medicii, cei mai mulți dintre cei care se prezintă la urgențe nu au nevoie de spitalizare și se ajunge tot la prescripție prin rețetă și la o izolare la domiciliu.

În ultima săptămâna s-au înregistrat peste 7.000 de cazuri de îmbolnăviri.

Un copil a murit după ce mama sa a refuzat să îi dea medicamentul prescris de medic
Care este cea mai bună metodă de prevenţie a gripei. Recomandările medicilor
Gripa continuă să facă ravagii. 117 școli și grădinițe din țară au cursurile suspendate
VIDEO PROTVPLUS.RO