Cum încearcă doctorii și asistentele să aducă spiritul sărbătorilor în spitalele din țară

25-12-2020 12:57


Mii de medici din toate spitalele care tratează pacienți cu COVID vor petrece Crăciunul departe de familii. După aproape 10 luni de pandemie sunt epuizați, dar privesc cu speranță spre anul care vine.

Printre consultații și tratamente, doctorii și asistentele au împodobit și brazii de Crăciun, pentru ca bolnavii și toți cei care îi îngrijesc să simtă că vin sărbătorile.

Ionela Creangă, asisentă: "Am rămas plăcut surprinsă că cei ce au venit la noi la spital, prima dată s-au oprit să-i facă poze brăduţului, apoi au mers la consultaţii."

Adriana Rădulescu, medic primar pneumolog Spitalul de pneumofizolilogie din Sibiu: "Sigur că asemenea momente sunt foarte preţioase pentru noi şi încercam să ne menţinem optimsmul că vom reuşi să învingem acesta boala."

La spitalul suport COVID din Timişoara, bradul a fost împodobit cu victorii obţinute de medici în plină pandemie.

La nivelul întregii ţării aproximativ 7.000 de cadre medicale îngrijesc pacienţi cu COVID. După aproape 10 luni de pandemie, toţi sunt obosiţi şi parte dintre ei traumatizaţi. Ca să facă această perioadă mai uşor de trecut, la Institutul Marius Nasta din Bucureşti există mai mulţi brazi împodobiţi pentru că şi cei din zona roşie şi colegii din zona verde să simtă spiritul sărbătorilor.

Anca Pavel, psiholog: "E dovedit faptul că persoanele care se află în contact permanent cu suferinţa umană prezintă risc de traumă. Se afla acolo în linia 1 departe de familie, de copii, expuşi se afla martori a unor imagini sasietoare."

Din fericire Crăciunul vine în România cu un cadou aşteptat în toată lumea: primele vaccinuri.


VIDEO PROTVPLUS.RO