Consulturile pediatrice la domiciliu, opțiunea părinților sătui de cozile din spitale

13-01-2018 18:00

Sătui să aştepte cu copiii bolnavi în braţe, pe holurile spitalelor, mulţi părinţi plătesc pentru controlul medical la domiciliu.

Doctorul vine acasă şi scuteşte pacientul şi întreaga familie de drumul până la cabinet. În Cluj, de pildă, o astfel de vizită costă, în medie, 150 de lei.

Astfel de situaţii - în care medicul vine la uşa pacientului - sunt tot mai des întâlnite.

Delia Fărcaş, mămică: „Să fie tratată acasă, în mediul ei. Prefer să chem la domiciliu decât să merg la spital şi să aştept unde e destul de multă aglomerație şi cozile destul de interminabile şi aşteptările ne omoară."

Mulţi pacienţi nemulţumiţi povestesc, inclusiv pe reţelele de socializare, experienţele neplăcute prin care au trecut.

„Ne-au consultat, într-o săptămână, pe numărate, șapte pediatri, fără să numărăm rezidenţii. Am primit "tratament" demn de un spital specializat pe boli ale căilor respiratorii, timp de 4 zile, trântit în mâna mea de către o asistentă plictisită şi superioară, ca să i-l administrez eu copilului."

„Este inadmisibil să ai o sală de aşteptare de nici 10 metri pătrați, în care cu greu încap 10-12 copii, nu mai luăm în calcul adulţi. În momentul în care apare asistenta, toată lumea dă buluc să fie înregistrat primul, nu mai contează ordinea sosirii sau a urgenței."

Drept urmare, mulţi medici pediatri din Cluj spun că s-au înmulţit solicitările la domiciliu.

Flaviu Cătinaș, medic specialist pediatru:În activitatea noastră, undeva la 60-70% din consultaţii sunt la domiciuliu. În principiu, consultația la domiciliu costă 150 de lei."

Teodora Rad, medic pediatru: „Pot fi consulații pediatrice, pot fi ecografii sau consultaţii de alăptare la domiciliu."

De asemenea, dacă sunaţi la numărul unic 1791, puteţi primi sfaturi medicale pediatrice prin telefon, gratuit, la orice oră din zi şi din noapte.


VIDEO PROTVPLUS.RO