Ciocolata ne fereste de atacurile cerebrale. Descoperirea intamplatoare a unor cercetatori suedezi
Ciocolata ne fereste de boala. Mai precis, de atacurile cerebrale. Cel putin asa sustin cercetatorii suedezi, dupa un studiu care a durat 10 ani.
Potrivit lor, cacaoa pe care se bazeaza orice tip de ciocolata, contine substante care reduc efectele colesterolului si imbunatatesc circulatia sanguina.
Descoperirea lor a venit oarecum intamplator. Timp de 10 ani, ei au studiat obiceiurile culinare a 33.000 de femei, pentru a stabili bazele unei diete cat mai sanatoase, iar ciocolata era doar unul dintre cele 95 de alimente cuprinse in studiu.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Oamenii de stiinta au fost surprinsi cand au constatat ca voluntarele care nu consumau aproape deloc ciocolata erau mult mai expuse unor atacuri cerebrale.
In schimb, cele care nu au ocolit deliciosul desert erau mai ferite de astfel de atacuri.