Cazul ei este unic in Romania. Mariuca, fetita curajoasa de 4 ani care a invins o boala crunta

Dată publicare: 02-01-2013 19:37
Dată actualizare: 05-01-2013 07:13


2013 inseamna un nou inceput pentru Mariuca, o fetita curajoasa de patru ani. La varsta la care copiii incep sa vorbeasca, Maria, alintata de mama ei Mariuca, a invatat sa lupte cu o boala crunta.

Cazul ei este unic in Romania, iar parintii s-au confruntat si cu lipsa de informatii. Dar nu s-au dat batuti si au reusit imposibilul. Fetita lor a fost operata si a trecut cu bine peste interventie si tratamentul dureros care a urmat.

Totul s-a intamplat foarte repede, intr-un weekend, cand boala s-a manifestat brusc. Mariuca nu mai parea stapana pe ochii ei. Un sindrom foarte rar, cu un nume ciudat, Opsoclonus Myoclonus, care insoteste in unele cazuri o tumoare maligna la creier.

Prin indepartarea formatiunii, afectiunea neurologica este ameliorata. Boala apare la un om din 10 milioane. Asa a fost destinul, ca Mariuca sa fie unul dintre ei la numai un an si sapte luni.

Mariana Popa, mama Mariucai: "Maria a avut de-a face cu un sindrom foarte rar, singurul din Romania, care ne-a dat putin bataie de cap, a trebuit sa plecam peste hotare, mai exact in America si sa luam toate lucrurile astea in serios, cu oameni care ne-au incurajat si ne-au spus ca intotdeauna exista un final fericit".

Un an si jumatate parintii au cautat raspunsuri in tara, la Viena, pe internet, oriunde, numai sa-si salveze fetita.

Mariana Popa, mama Mariucai: "Am incercat sa citesc singura, n-am stiut de multe ori sa-mi explic multi termeni, dar mi-a fost greu si am gasit oameni care, chiar daca nu mi-au explicat la vremea respectiva, m-au ajutat sa ajung acolo unde trebuia sa ajung de multa vreme si le multumesc".

Mariuca a suportat tratamente dureroase chiar si pentru oamenii mari. Dar a fost curajoasa si a invins. Medicii i-au extirpat tumoarea, apoi fetita a facut chimioterapie.

Mariana Popa, mama Mariucai: "Maria este foarte bine si probabil ca superlativul este acesta. Maria merge, vorbeste si cautam sa pastram echilibrul in tot ce facem".

Pe 24 ianuarie, Mariuca va implini 4 ani si va avea cea mai frumoasa petrecere de ziua ei. Mama ei vrea sa le spuna tuturor povestea fetitei, poveste pe care a dus-o cu indarjire catre un final fericit.


VIDEO PROTVPLUS.RO