Carantină în Sibiu și în mai multe localități din Alba. Filtre de control și declarații pe proprie răspundere

Ultima actualizare: 16-11-2020 18:03
Carantină în Alba. Numărul de îmbolnăviri a c...
Carantină în Sibiu. Numărul de îmbolnăviri a ...

Ultimele date ale evoluţiei Covid-19 în România arată 4.931 cazuri noi de infecţie Sars-Cov-2, iar la terapie intensivă sunt 1.187 de pacienţi. Vorbim şi despre 149 decese provocate de Covid-19.

Între timp, se iau măsuri drastice în mai multe orașe mari din țară, unde numărul de îmbolnăviri creşte vertiginos. Luni dimineață, municipiul Sibiu a intrat în carantină, iar din noaptea de luni spre marți se aplică aceeaşi măsură şi în Alba Iulia şi alte cinci localităţi din judeţul Alba.

În Alba Iulia s-a depăşit pragul de incidență de 10 cazuri la mia de locuitori. Transmiterea comunitară creşte în ritm alert, iar autorităţile au decis să carantineze cinci oraşe şi o comună. Mai exact, de la miezul nopţii vor fi impuse restricții drastice în Alba Iulia, Sebeş, Cugir, Abrud, Blaj şi în localitatea Ciugud. La toate intrările din aceste zone se vor instala filtre de poliţie, iar cei care se deplasează trebuie să aibă un motiv bine întemeiat şi o declaraţie pe propria răspundere.

Şi magazinele se vor închide la ora 20, iar deplasările vor fi restricţionate timp de 14 zile. Şi Sibiul a intrat de azi dimineaţă în carantină. Aici, rata de infectare a depăşit 12 la mia de locuitori, iar spitalele sunt deja supra-aglomerate.

Rata de incidență cumulată: 12,58 la mia de locuitori, în Sibiu

 

 

 

 

În ultimele două săptămâni, în judeţul Sibiu au fost confirmate pozitiv peste 2.000 de persoane, iar în municipiu rata de incidență cumulată a ajuns la 12,58 la mia de locuitori. Așa că oraşul a intrat de luni dimineaţă în carantină.

Poliţiştii au format filtre de control. Oricine vrea să intre sau să iasă trebuie să justifice călătoria cu declaraţie pe proprie răspundere sau cu adeverinţa de la angajator.

Şeful DSU susţine că Sibiul are nevoi de măsuri suplimentare faţă de cele pe care Guvernul le-a luat recent. Aşadar, în weekenduri, magazinele se închid.

Raed Arafat, şeful DSU: „În acest weekend şi în fiecare weekend după asta este închiderea magazineleor şi a mall-urilor pe toată durata weekendurilor, cu excepţia magazineleor care vând alimente, lucruri esenţiale, pieţelor, farmaciilor”.

În centrele comerciale se limitează accesul persoanelor astfel încât să se asigure opt metri pătraţi de persoană. Evenimentele private sunt interzise, iar terasele şi unităţile de cazare se închid. Preoţii vor ţine slujbe numai în aer liber, iar masca rămâne obligatorie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO