Peste 13.000 de români au fost vaccinați anti-Covid în România. Israelul a vaccinat peste 1 milion de oameni

Ultima actualizare: 02-01-2021 18:26
Vaccinul experimental Pfizer, distribuit în patru state americane. Ce urmărește programul-pilot

Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID informează sâmbătă că, în ultimele 24 de ore, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, au fost imunizate împotriva Covid-19, cu vaccinul Pfizer/BioNTech, 1.586 de persoane.

Până în prezent au fost vaccinate împotriva COVID-19 un număr de 13.242 de persoane.

În ultimele 24 de ore, dintre cei vaccinaţi, o persoană a avut o reacţie comună şi minoră, generală.

În total, dintre cei peste 13.242 de imunizaţi, 27 au avut reacţii adverse, comune şi minore, dintre care: 4 - reacţii locale cu durere la locul injectării, iar 23 - reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, astenie, alergii de tip urticarie).

Programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20:00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17:00 - 20:00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare, mai precizează Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Israelul a vaccinat peste 1 milion de persoane

 

Israelul conduce în cursa mondială a vaccinării împotriva coronavirusului. Peste un milion de israelieni au fost deja injectaţi cu prima doza de ser anti-Covid. Raportat la populaţia ţării, asta înseamnă 11,6%.

Prin comparaţie, Marea Britanie are o rată a vacinării de aproape 1,5 iar Franţa se apropie de 1,4% din locuitori. Israelul a început campania de vaccinare pe 19 decembrie cu serul Pfizer Biontech şi până acum au fost injectate zilnic cam 150.000 de persoane.

Au prioritate cele peste 60 de ani, personalul medical şi persoanele din categoria de risc clinic, identificate uşor prin intermediul sistemului de sănătate din Israel, unul dintre cele mai eficiente din lume.


 
Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO