Câinele care ţine în viaţă o copilă grav bolnavă. A costat 15.000 de dolari


Ultimul update: Duminica 05 Mai 2019 11:24
Data publicarii: Duminica 05 Mai 2019 09:31
Categorie: Stiri Sanatate

O fetiță din New York, care suferă de diabet, a primit un câine care ... "dă alarma" când glicemia ei crește periculos. O veghează permanent, iar cea mică e în siguranță...

Numai că, iscusitul prieten canin, care a trecut printr-un proces complex de antrenament, a costat cât o mașină - 15.000 de dolari. Familia s-a gândit și la alți copii cu aceleași probleme. Și a pus bazele unei fundații non-profit, pentru a-i ajuta și pe alții să aibă un astfel de patruped.

„Cea mai importantă misiune a acestui labrador de 2 ani este să aibă grijă de sănătatea Emmei, o fetiță de 10 ani din New York. De fapt, se poate spune că viața ei depinde de Rufus. Câine de alertare pentru diabetici: așa ar putea fi descrisă... "calificarea" în care excelează Rufus. Patrupedul o însoţeşte pe Emma oriunde se duce, la scoală, sau la joacă cu copii.

Câinele poate adulmeca în saliva fetiţei dacă creşte periculos nivelul de glicemie. Iar dacă se întâmpla asta, latra ori o atinge cu lăbuţa; Şi astfel da alarma.

Emma a fost diagnosticată cu diabet când avea 3 ani. Pancreasul ei nu producea destulă insulină. Fata poartă permanent un dispozitiv de monitorizare... Dar - spune mama ei - cu Rufus este mereu în siguranţă.

Această siguranţă sporită vine însă cu un preţ deloc de neglijat. Rufus a costat 15.000 de dolari. Emma şi-a vândut desenele, au venit şi bani din donaţii... Astfel familia a crescut cu încă un un membru - câinele bine instruit, credincios şi afectuos.

Dar nu s-au rezumat doar la asta. Au pus bazele unei fundaţii non profit "Călătoria Emmei"... „Am vrut să ajutăm și alți copii care suferă de diabet să aibă un câine de alertare pentru diabetici”, spune mama fetei.

Iar fundaţia aduna bani, urmând ca primul beneficiar, o fetiţă din Louisiana, Addie Grace, să aibă şi ea un Rufus al ei....

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Tags: caine, diabet, sua, rufus, dresaj,

VIDEO PROTVPLUS.RO