Sansa uriasa pentru bolnavii de cancer aflati pe listele de asteptare. Cum pot beneficia gratuit de tratament cu radioterapie

Ultimul update: Joi 11 Septembrie 2014 00:10
Data publicarii: Luni 08 Septembrie 2014 19:29
Categorie: Sanatate

In Romania, listele de asteptare la oncologie sunt interminabile. Dintre miile de bolnavi diagnosticati anual cu un tip de cancer, mai putin de o treime au sansa sa faca radioterapie.

S-a ajuns in aceasta situatie pentru ca in spitale nu exista suficienta aparatura. O mana de ajutor vine acum din partea Asociatiei "Daruieste Viata", care ofera lunar, gratuit, 5 planuri complete de tratament, ce pot include pana la 25 de sedinte/pacient, de radioterapie unor suferinzi care nu au alta solutie.

Pentru mai multe informatii si detalii despre campanie apelati la 0729 999 777 sau puteti scrie pe adresa de mail radioterapie@daruiesteviata.ro.

BOLNAVII DE CANCER SE POT INSCRIE GRATUIT PENTRU TRATAMENT PE WWW.DARUIESTEVIATA.RO

Pentru Adela Frangu, campioana la tir sportiv, doar diagnosticul din actele medicale ii aminteste ca, in ultimul an, s-a luptat cu o boala crunta, limfomul Hodkin, adica o forma de cancer a sistemului limfatic. Sportiva de numai 27 de ani a avut insa sansa sa se vindece prin tratament cu chimioterapie si radioterapie si se pregateste acum sa plece in Spania, la campionatul mondial.

"Radioterapia am facut-o ca a doua faza a tratamentului si a fost punctul culminat si a dus la remisia bolii, iar dupa PET CT remisie. Dupa 5 sedinte de tratament boala a intrat in remisie. Emotii sunt si la competitii sportive, dar cand e boala care iti pune in pericol boala atunci emotii sunt si mai mari", a spus Adela.

Sansa pe care a avut-o Adela o are doar UN bolnav din TREI. Ceilalti sunt trecuti pe listele de asteptare. Specialisti sunt putini, aparate si mai putine si depasite. Dureros, daca ne gandim ca pentru unele forme de cancer - cum sunt cele ORL, de prostata sau limfoamele - radioterapia tintita poate aduce vindecarea.

"Asta poate fi diferenta dintre viata si moarte. Cancerul e o boala agresiva si trebuie luptat cu toate armele. Daca nu beneficiaza de radioterapie poate insemana condamnarea lui", a spus medicul Gabriel Racu.

O mana intinsa vine din partea Asociatiei Daruieste Viata care, in parteneriat cu o clinica privata, ofera lunar 5 planuri complete de tratament gratuit. Mai exact, este vorba despre  20 – 25 de sedinte pentru pacient.

"5 pacienti in fiecare luna, acces gratuit la plan complet de tratament. Criteriile de selectie strict medicale", a spus vicepresedintele asociatiei, Oana Gheorghiu.

Campania umanitara va dura 7 luni, iar pacientii pot face radioterapie atat inainte de operatie, pentru micsorarea tumorii, cat si dupa, pentru a opri inmultirea celulelor canceroase.

Computer tomograf sau RMN? Care sunt cele mai indicate analize pentru depistarea la timp a cancerului
Computer tomograf sau RMN? Care sunt cele mai indicate analize pentru depistarea la timp a cancerului
VIDEO PROTVPLUS.RO
pacienti
Bacterii, diagnostice greșite și medici falși. Pericolele din spitalele românești
Managerul ”Marius Nasta”: În România e o problemă cu declararea infecțiilor nosocomiale
Bilanțul deceselor cauzate de virusul gripal a crescut din nou
Dupa 3 decese și un focar de infecție, cer un spital nou: ”Ăsta e din 1906. Faceți chetă!”
Cazul Raluca Bârsan: ar fi făcut operații complexe și a activat la două spitale private
Încă două persoane au murit din cauza gripei. Ultimul bilanț: 142 de decese
medic Ioan Cordoș, Institutul Marius Nasta
Reacția unui medic după al 3-lea deces la ”Marius Nasta”: ”A venit aici ca să moară la noi”
Al treilea pacient a murit din cauza infecției cu bacterii la Institutul Marius Nasta. Blocul operator, închis
Prima intervenție chirurgicală cu cel mai performant robot din Europa, la Iași
Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns la 140
Dezvăluiri tot mai șocante despre doctorița falsă: ”făcea noduri la vene și artere”
Reprezentantul Spitalului Ilfov, despre cazul medicului fals: ”Nu și-a dat nimeni demisia”