Asociația „Dăruiește Viață” construiește al doilea spital. Cum poți ajuta

Ultima actualizare: 28-12-2019 07:33

„Copilul dumneavoastră are cancer". Anual, 500 de părinți primeasc această veste și lungul drum spre vindecare îi găsește în secții de spital lipsite de condiții.

Asociația „Dăruiește Viață" construiește deja un spital din donații. Pentru că fondatorii au înțeles că toți copiii au nevoie de condiții bune, au decis să mai ridice unul tot în curte la „Marie Curie".

Vechiul spital va fi transformat în unitate hotelieră, după ce toate secțiile vor fi mutate în noile clădiri.

Oamenii de afaceri pot ajuta direcționând 20% din impozitul pe profit, iar noi toți putem dona lunar 4 euro cu un SMS la 8864 cu textul „SPITAL".

Într-un salon de spital o tânăra desenează. Prin geamul ei vede zidul noului spital de oncopediatrie care se ridică din donații.
E de o săptămâna internată pentru că medicii i-au descoperit o tumoră ovariană de dimensiuni foarte mari pe care i-au extirpat-o în urma unei operații complicate.

Reporter: „Ai idee cât vei sta în spital?”

Roxana Tolbaru, pacientă: „Nu, dar nu mi-e frică dacă am reușit să mă recuperez după operație și chiar dacă am avut probleme și nu mă mai înspăimântă nimic”.

Fata a crecut în Italia cu mama ei și venise în vizită în România. A ajuns la urgențe pentru că se simțea slăbită. A aflat că luni bune va rămâne internată. Mama îi e alături.

Roxana Tolbaru, pacientă: „Mama, ea m-a susținut de când eram mică și a fost mereu lângă mine. Acum sunt bine și aștept rezultatele și atâta”.

De o săptămâna, de când a început tot acest coșmar, se țin tare. Niciuna nu plânge în fața celeilalte. Își dau curaj reciproc pentru lungul drum pe care îl vor avea de parcurs împreună. Pe geam privește șantierul noului spital și spune cu tărie că va fi unul dintre voluntarii care vor susține copiii ce se vor interna aici. 

Reporter: „Vă emoționează faptul că 260.000 de oameni pun o caramidă lunar?”

Cristian Scurtu, șeful secției de Oncopediatrie: „Nu facem decât să reparăm ce nu s-a făcut până acum, dar nu o face cine ar trebui să o facă, o fac oamenii simpli”

Pentru că medicii și conducerea spitalului au ajuns la concluzia că vechiul spital nu poate fi renovat pentru a fi adus la standarde, o nouă clădire se va construi lângă noul spital.

Daniel Buzatu, directorul Spitalului Marie Curie: „Anumite secții vor rămâne în clădirea veche, actuala clădire și bineînțeles spații pentru părinți, spații pentru corpul administrativ”.

Oana Gheorghiu, vicepreședintele Asociației Dăruiește Viață: „Noua clădire nouă va prealua toate celalte specialități, tot ce rămâne, spitalul vechi va rămâne secția de neonatologie, restul specialtiatilor care funcționează în spații necorespunzătoare”

Proprietarii de firme pot ajuta la construcția celei de-a doua clădiri direcționând 20% din impozitul pe profit către Asociația Dăruiește Viață, iar noi toți putem contribui cu un sms la 8864 cu textul SPITAL care înseamnă o donație lunară de 4 euro.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO