Noi audieri la Spitalul "Sf. Pantelimon", dupa ce un medic a declarat ca sefa sectiei ATI tine medicamentele incuiate

13-10-2016 13:47

Se fac din nou anchete la Spitalul "Sfantul Pantelimon" din Capitala in urma scandalului izbucnit acum cateva luni dupa ce sefa sectiei de terapie intensiva a fost acuzata ca tine medicamentele incuiate.

Comisia de disciplina le-a audiat joi pe cele 3 cadre medicale de la spitalul Sfantul Pantelimon din Capitala implicate in cazul de asta-vara, cand o doctorita a acuzat-o pe sefa sectiei de tarapie intensiva ca tinea medicamentele incuiate, iar bolnavii nu aveau acces la tratamente in lipsa ei.

Pe langa cea acuzata, a fost citata si doctorita care a dezvaluit totul. Raportul comisiei va fi inaintat consiliului director, care va decide ce sanctiuni vor fi aplicate.

Elena Voicu este doctorita care a dezvaluit o neregula grava de la Spitalul Sfantul Pantelimon. Si anume ca sefa sectiei de terapie intensiva tine inchise medicamentele intr-un dulap, iar cand pleaca acasa, ia cheia cu ea. Aparatorul ei nu intelege, pe buna dreptate, de ce clienta lui este audiata.

Doctorita Elena Voicu a povestit si in fata comisiei de disciplina despre fiecare dintre problemele aparute la sectia de terapie intensiva.

Iar conflictele cu medicul Laura Constantinescu, fosta sefa a sectiei de terapie intensiva, au fost numeroase. Doctorita Constantinescu a continuat sa sustina ca medicamentele se terminau repede, fapt contrazis de alti medici.

Ancheta corpului de control facuta in vara a aratat ca medicamentele din programul Actiune Prioritara ATI erau tinute in doua dulapuri: unul mare incuiat cu cheia, altul mic, deschis, dar care nu avea toate cele necesare.

La final, comisia de disciplina va intocmi un raport. Singura sanctiune care s-a dat pana acum in acest caz a fost schimbarea din functie a sefei sectiei ATI si a asistentei sefe. Raportul comisiei de disciplina va fi inaintat comitetului director care poate da si alte sanctiuni, de la avertisment verbal pana la desfacerea contractului de munca.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26