"Am fost concediata pentru ca am facut cancer". Ce i-au spus fostii sefi de la o companie renumita

Ultima actualizare: 22-11-2012 00:08
Susan Vinci Lucero

O femeie care sustine ca a fost concediata pentru ca s-a imbolnavit de cancer mamar a dat in judecata firma la care a lucrat si cere despagubiri morale si materiale care depasesc suma de 6 milioane de dolari.

Susan Vinci Lucero a fost vicepresedinte la compania Good Technology, cu sediul central in California, fiind singura femeie care a ocupat o pozitie atat de inalta in firma.

Insa acum trei luni, ea a fost diagnosticata cu cancer si sustine ca a fost concediata in timp ce facea chimioterapie pentru ca asta “ii distragea atentia” de la sarcinile de serviciu.

M-au concediat. Mi-au spus ca ei aveau nevoie de cineva care sa fie disponibil permanent, nu de cineva care merge la programari la medici. Mi-au spus ca asta dauna afacerii, ca venirile si plecarile mele perturbau colectivul”, a declarat Susan Vinci Lucero pentru Business Insider.

Good Technology, care produce tehnologie inalta pentru companii cu diverse obiecte de activitate, a spus printr-un purtator de cuvant ca nu a concediat-o pe femeie, ci, de fapt, Susan Vinci Lucero a demisonat.

Femeia spus ca, in parte, aceasta afirmatie nu este falsa, numai ca ea a fost pusa in pozitia de a nu avea de ales. “Mi-au spus sa ma duc acasa, ca imi acorda compensatii, ca pot sa ma intorc cand ma insanatosesc, insa era clar ca nu ma mai vor acolo. Pur si simplu m-au determinat sa demisionez. In mod clar, eu nu as fi renuntat la un astfel de oc de munca”, a spus Susan Vinci Lucero.

Femeia considera ca a fost discriminata si ca fostii ei sefi nu au tinut cont deloc de faptul ca atata vreme cat de detinut functia de vicepresedinte a obtinut rezultate foarte bune.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO