Creşte numărul pacienţilor care ajung la spital cu viroze sau infecţii respiratorii. Îmbolnăvirile au legătură cu temperaturile mari din timpul zilei, dar şi cu diferenţele mari dintre zi şi noapte.

Mulţi dintre pacienţi sunt copii, iar medicii se aşteaptă ca numărul cazurilor să crească - dacă vremea rămâne la fel de caldă.

La Arad, numai în ultima lună, câteva sute de persoane au fost diagnosticate cu viroze respiratorii. Cele mai multe cazuri sunt la pediatrie, unde numărul internărilor a crescut cu 30 la sută. Cei mici au ajuns la spital cu febră mare şi tuse puternică.

Mama: "M-am speriat foarte tare, s-ar putea din cauza vremii, neîmbrăcat corespunzător sau prea îmbrăcată, prea mulţi vizitatori, se poate întâmpla, uite să ajungi în spital în prag de sărbători şi să stai cu foarte mari griji".

Mama: "A tuşit, a făcut febră şi un pic este înfundat năsucul, cred că de la vremea asta de afară sunt microbi".

Mama: "A venit soţul de la lucru şi a răcit şi el şi când să-i treacă a luat din nou cu vremea asta. Este prea cald afar,ă nu şti nici cum să-i îmbraci, bai cald, bai frig, ba bate vântul şi-i răcit. Tuşeşte foarte tare respira mai greu a făcut şi febra".

Specialiştii spun că temperaturile ridicate din timpul zilei au legătură cu îmbolnăvirile. Deseori, părinţii îi îmbrăca pe cei mici mult prea gros, de teamă să nu răcească, deşi afară sunt temperaturi de primăvară.

Corina Obeanu, asistent şef pediatrie: "În funcţie de temperatură de afară trebuie îmbrăcat copilul, nu trebuie exagerat cu hainele, transpiră, sunt scoşi afară, nu-i benefic pentru ei".

Medicii pun accentul pe întărirea imunităţii:

Carmen Stancule, medic specialist pediatru: "Să evite aglomerările, o alimentaţie naturală bogată în fructe şi legume proaspete, vitamine, vitamina C în special, să fie atenţi la simptomatologia care apare".

La primele semne de febră sau tuse, este bine să vă prezentaţi la medic, pentru că boala să nu se agraveze.