Un barbat a murit in Radauti dupa ce ar fi primit doua injectii cu antibiotic. Sotia ii acuza pe medici ca nu l-au testat

23-03-2015 18:13


Spitalul din Radauti este in centrul unui scandal imens, dupa ce familia unui barbat ii acuza pe medici ca nu l-au tratat cum trebuie si ca omul, internat cu bronho-pneumonie, s-a prapadit.

Sotia sa sustine ca i s-au administrat doua injectii cu antibiotic, dar ca nimeni nu l-a testat in prealabil ca sa vada daca este sau nu alergic. Legistii sunt de parere ca din cauza medicamentelor bolnavul a intrat in stop cardio-respirator.

Ionel Nichiforel avea 46 de ani a ajuns la spitalul din Radauti in data de 8 martie. Medicii l-au diagnosticat cu insuficienta respiratorie, i-au prescris un tratament si l-au trimis acasa.

Omul a revenit la spital a doua zi pentru ca se simtea rau, iar doctorii au descoperit ca avea bronhopneumonie, asa ca au decis sa il interneze. Pneumologul i-a recomandat un tratament injectabil cu antibiotic, iar asistentele s-au grabit sa ii administreze medicamentul.

"Ne-a intrebat pe mine si pe sot la urgente daca a facut vreodata alergie, am zis domle nu prea a facut el injectii, ca a fost sanatos, nu stim. Atunci asistenta a spus ca nu le fac intravenos si o sa ii fac intramuscular, ca daca alergic il protejeaza", a spus Adela Nichiforel, sotia barbatului.

In cateva minute omul a acuzat probleme de respiratie, si-a revenit si a ramas in salon, sub supraveghere. "Dupa 12 ore, dupa ce i-au facut si a doua injectie , el s-a simtit foare rau, s-au panicat si au chemat salvarea", a spus sotia pacientului.

Cei de la Radauti au decis sa il trimita la spitalul din Suceava. Pe drum, insa, omul a facut stop-cardiorespirator. "Un om sanatos, plin de viata, muncitor, sa moara asa de la o neglijenta, un simplu medicament", a spus o ruda, Constantin Pascaniuc.

Conform protocolului medical, daca pacientul ajunge constient la spital trebuie intrebat daca i s-a mai administrat sau nu un anumit medicament.

"In mod normal trebuie facuta testarea, daca nu a mai facut medicamentul respectiv.  Se face o dilutie mai mare a medicamentului respectiv si se face o injectie intra-dermica si se urmareste reactia", a spus Liviu Dubei, Spitalul Radauti.

In cazul acestui om nu s-a facut testarea. Drept urmare, vaduva vrea acum sa dea in judecata spitalul.

VIDEO PROTVPLUS.RO