Diagnosticată cu gripă, o femeie a murit după ce a fost trimisă de 2 ori acasă: "Au ţinut-o 2 ore la spital"


Ultimul update: Marti 22 Ianuarie 2019 10:56
Data publicarii: Luni 21 Ianuarie 2019 18:52
Categorie: Stiri Sanatate

În timp ce numărul românilor răpuşi de gripă creşte alarmant de la o zi la alta, în Ialomiţa, Parchetul şi Direcţia de Sănătate Publică investighează sfârşitul unei femei de 45 de ani.

La necropsie, testele rapide făcute de legişti au indicat prezenţa virsului gripal în cazul victimei, iar soţul pacientiei îi acuză pe doctorii din Slobozia de indiferenţă.

Înainte să moară, aceasta ar fi mers de două ori la spital, unde i s-ar fi prescris tratament pentru viroză şi de fiecare dată a fost trimisă acasă.

Femeia a ajuns prima dată la Spitalul de Urgenţă din Slobozia acum 8 zile. Tușea, avea febră şi acuza dureri musculare, iar după ce au investigat-o doctorii i-au spus că are viroză respiratorie şi i-au prescris un tratament pentru acasă.

În plus, i-au recomandat să meargă la un control ginecologic, pentru că avea şi unele simptome specifice infecţiei urinare. După 24 de ore, pacienta a revenit la spital. Deşi era în stare mult mai gravă, medicii au trimis-o din nou la domiciliu, susţine soţul ei.

Soțul femeii: „Mi-a spus că-i e foarte rău. M-a sunat să mă duc să o iau, că nu i s-a făcut nimic. Au ţinut-o două ore la spital fără să îi facă nimic."

Starea de sănătate a femeii a continuat să se agraveze şi, disperat, bărbatul a chemat ambulanţa. În sprijinul bolnavei a fost trimisă o ambulanţă fără medic, iar manavrele de resuscitare făcute de un asistent medical n-au mai putut-o salva. Când a ajuns a doua salvare, cu doctor, era deja prea târziu.

Eugen Stat, purtător de cuvânt la Serviciul de Ambulanță din Slobozia: „La momentul respectiv, echipajul cu medic, singurul din judeţ de fapt, era angrenat într-o altă intervenţie şi a fost trimis un echipaj tip B doar cu asistent.''

Soțul femeii: „De ce se moare de gripă? Nu ştiu. Este o mare întrebare. De ce sistemul nostru de sănătate nu ne ajută? De ce trebuie să mergem la spital să ne spună să mergem acasă să-şi facă tratamentul efectul sau să mergem la un medic specialist sau să mergem la Bucureşti. De ce la Slobozia nu se pot trata pacienţii?"

Moartea femeii este investigată acum de procurori, însă şi cei de la Direcţia de Sănătate Publică din Ialomiţa fac verificări. Ancheta trebuie să arate de ce femeia nu a fost internată de prima dată.

Reporter: „Din punctul dumneavoastră de specialist, această femeie trebuia monitorizată?”
Gabriel Modrea, director DSP Ialomița: „Cred că da, cred că, sigur că da. Nu înţelegem de ce pur şi simplu nu a rămas internată în spital."

Mariana Iancu, managerul spitalului județean de Urgență din Slobozia: „Este dosar penal, oamenii ăştia au făcut plângere. Până nu am toate datele de la INML, nu am ce să vă spun."

Conducerea spitalului din Slobozia susţine că prezenţa virusului gripal a fost confirmată în cazul femeii în urma unui test rapid făcut în momentul necropsiei, nu înainte, când pacienta s-a prezentat la unitatea de primiri urgenţe.

Femeia, susţine soţul ei, nu suferea de afecţiuni cronice şi avea un fiu de 25 de ani. 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

25 de morți de gripă, iar ce e mai rău de abia urmează. Cum ne putem proteja
Șase copii de la o gradiniță din Buzău, confirmați cu virusul gripal
Încă cinci persoane au murit din cauza gripei. Numărul deceselor a ajuns la 25
VIDEO PROTVPLUS.RO