A mers la spital cu o problemă la un deget, iar după câteva zile a murit

×
Codul embed a fost copiat

Este anchetă în Braşov după moartea unui bărbat de 81 de ani internat la spitalul judeţean din oraş. Omul a ajuns cu un deget negrozat şi a fost operat, însă, după câteva zile le-a spus medicilor că respiră greu.

A fost testat şi a ieşit Covid pozitiv. Medicul curant şi o echipă ATI au intrat în autoizolare, iar zeci de cadre medicale şi pacienţi au fost testaţi pentru Covid 19. Familia celui decedat susţine că bărbatul ar fi luat infecţia din spital, însă conducerea neagă acuzaţiile şi susţine că omul era deja infectat când a ajuns, dar, probabil, asimptomatic.

Bărbatul de 81 de ani din Bran, judetul Braşov, avea boala cardiacă ischimica, diabet zaharat de tip 2, şi obezitate.

A fost adus cu ambulanţa la spital, pe 30 martie, şi a fost internat la chirurgie. Acuza dureri la un picior, din cauza unui deget necrozat. Iar pe 3 aprilie a fost operat, susţine familia.

Irina Funaru, nepoata bătrânului decedat: Vineri dupa ce a avut loc operaţia, ne-a spus că a decurs bine. Sâmbăta ne-a sunat din nou şi a zis că nu poate respira şi i-a fost administrat oxigen în salon. Respira foarte greu, respiraţie apăsătoare. Am solicitat cadrelor să facă testul Covid, am fost refuzaţi pe motiv că nu prezintă simptome specific Covid. Doctorul ne-a informat că în urma unui consult de specialitate ar avea o răceală la plămâni, care urmează să fie tratată.

Citește și
Astronauții Christopher Cassidy, Anatoly Ivanishin și Ivan Vagner
Un echipaj spațial a părăsit Pământul în timpul pandemiei

Marţi, familia a luat din nou legătura cu spitalul şi a aflat că bărbatul a fost internat la ATI. Miercuri, rudele au fost anunţate că bătrânul a încetat din viaţă.

Irina Funaru, nepoata bătrânului decedat: Șocul a venit aseară când am aflat din presa că a decedat din cauza infectării cu coronavirus. Şocul e mare. Noi ştim cum a plecat de acasă, el a stat în izolare mai mult de o lună! Era exclus să fi luat virusul de acasă. Suntem revoltaţi că nu am fost informaţi nici despre test, nici despre starea lui.

Spitalul judeţean din Braşov a anunţat că la internare bărbatul nu prezenta simptomatologie respiratorie şi abia după ce starea lui s-a agravat, pe 7 aprilie, a fost dus la terapie intensivă şi intubat. Testat pentru Covid, rezultatul a ieşit pozitiv.

Marius Leonte, purtător de cuvânt al spitalului judeţean Braşov: E o transmitere comunitara. Transmitere prin intermediul spitalului e aproape imposibilă, improbabil, pentru că până în momentul de faţă nu avem personal pozitiv şi persoanele sunt testate.

Imediat după aflarea rezultatului, medicul care a fost în permanenţă legătura cu pacientul a intrat în autoizolare. La fel şi personalul ATI. Aproximativ 50 de cadre medicale au fost testate, iar serviciul din toate secţiile a fost reorganizat.

Nadia Olaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov: Poliţişti sub coordonarea procurorilor s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii uciderii din culpă şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Şi Direcţia de sănătate publică a deschis o anchetă epidemiologică.

Citește și...
Bărbat din Galați, prins cu droguri în centrul de carantină. Ce explicaţie a dat
Bărbat din Galați, prins cu droguri în centrul de carantină. Ce explicaţie a dat

Un bărbat de 40 de ani, ajuns în România din Londra și aflat într-un centru de carantină din Galați, a fost prins de jandarmi cu droguri, în camera în care era izolat.

Un echipaj spațial a părăsit Pământul în timpul pandemiei
Un echipaj spațial a părăsit Pământul în timpul pandemiei

Doi cosmonauți ruși și unul american au părăsit joi Pământul, la bordul rachetei Soyuz, pentru o nouă misiune pe Stația Spațială Internațională (SSI), în plină pandemie de Covid-19.

Mită la morga Spitalului Suceava. Angajați acuzați că au luat bani de la familiile decedaților de Covid-19
Mită la morga Spitalului Suceava. Angajați acuzați că au luat bani de la familiile decedaților de Covid-19

Judeţul Suceava rămâne zona din ţară cu cele mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus. Sunt 1487, aproape o treime din numărul la nivel naţional. Iar zeci dintre bieţii oameni s-au stins.

Recomandări
Lăsate fără pensii alimentare, rusoaicele își denunță foștii soți:
Lăsate fără pensii alimentare, rusoaicele își denunță foștii soți: "Luați-i pe front, așa primim bani pentru copii"

Când a decretat mobilizare militară parțială, Vladimir Putin a promis că bărbații care vor fi trimiși pe front vor fi remunerați, iar în caz de rănire sau de deces, familiile lor vor primi despăgubiri.

Reacția președinției de la Kiev după ce o organizație ucraineană a devenit co-laureată a Premiului Nobel pentru Pace din 2022
Reacția președinției de la Kiev după ce o organizație ucraineană a devenit co-laureată a Premiului Nobel pentru Pace din 2022

Preşedinţia de la Kiev a afirmat că populaţia Ucrainei este un ''artizan al păcii'', la puţin timp după ce organizaţia nonguvernamentală ucraineană Centrul pentru Libertăţi Civile a devenit co-laureată a Premiului Nobel pentru Pace din 2022.

Cazul medicului de la Polizu. Mărturia unui tată: „Când a dat cu piciorul în sac, copilul a început să plângă”
Cazul medicului de la Polizu. Mărturia unui tată: „Când a dat cu piciorul în sac, copilul a început să plângă”

Tatăl unui copil care a fost considerat mort la naştere şi ”aruncat într-o tavă” de către medicul de la Polizu, acuzat că ar fi lăsat un copil născut prematur să moară, a făcut mai multe declarații șocante.