A mers la spital cu o problemă la un deget, iar după câteva zile a murit

Dată publicare: 09-04-2020 16:51
Dată actualizare: 09-04-2020 17:50


Este anchetă în Braşov după moartea unui bărbat de 81 de ani internat la spitalul judeţean din oraş. Omul a ajuns cu un deget negrozat şi a fost operat, însă, după câteva zile le-a spus medicilor că respiră greu.

A fost testat şi a ieşit Covid pozitiv. Medicul curant şi o echipă ATI au intrat în autoizolare, iar zeci de cadre medicale şi pacienţi au fost testaţi pentru Covid 19. Familia celui decedat susţine că bărbatul ar fi luat infecţia din spital, însă conducerea neagă acuzaţiile şi susţine că omul era deja infectat când a ajuns, dar, probabil, asimptomatic.

Bărbatul de 81 de ani din Bran, judetul Braşov, avea boala cardiacă ischimica, diabet zaharat de tip 2, şi obezitate.

A fost adus cu ambulanţa la spital, pe 30 martie, şi a fost internat la chirurgie. Acuza dureri la un picior, din cauza unui deget necrozat. Iar pe 3 aprilie a fost operat, susţine familia.

Irina Funaru, nepoata bătrânului decedat: Vineri dupa ce a avut loc operaţia, ne-a spus că a decurs bine. Sâmbăta ne-a sunat din nou şi a zis că nu poate respira şi i-a fost administrat oxigen în salon. Respira foarte greu, respiraţie apăsătoare. Am solicitat cadrelor să facă testul Covid, am fost refuzaţi pe motiv că nu prezintă simptome specific Covid. Doctorul ne-a informat că în urma unui consult de specialitate ar avea o răceală la plămâni, care urmează să fie tratată.

Marţi, familia a luat din nou legătura cu spitalul şi a aflat că bărbatul a fost internat la ATI. Miercuri, rudele au fost anunţate că bătrânul a încetat din viaţă.

Irina Funaru, nepoata bătrânului decedat: Șocul a venit aseară când am aflat din presa că a decedat din cauza infectării cu coronavirus. Şocul e mare. Noi ştim cum a plecat de acasă, el a stat în izolare mai mult de o lună! Era exclus să fi luat virusul de acasă. Suntem revoltaţi că nu am fost informaţi nici despre test, nici despre starea lui.

Spitalul judeţean din Braşov a anunţat că la internare bărbatul nu prezenta simptomatologie respiratorie şi abia după ce starea lui s-a agravat, pe 7 aprilie, a fost dus la terapie intensivă şi intubat. Testat pentru Covid, rezultatul a ieşit pozitiv.

Marius Leonte, purtător de cuvânt al spitalului judeţean Braşov: E o transmitere comunitara. Transmitere prin intermediul spitalului e aproape imposibilă, improbabil, pentru că până în momentul de faţă nu avem personal pozitiv şi persoanele sunt testate.

Imediat după aflarea rezultatului, medicul care a fost în permanenţă legătura cu pacientul a intrat în autoizolare. La fel şi personalul ATI. Aproximativ 50 de cadre medicale au fost testate, iar serviciul din toate secţiile a fost reorganizat.

Nadia Olaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Brașov: Poliţişti sub coordonarea procurorilor s-au sesizat din oficiu şi efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii uciderii din culpă şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Şi Direcţia de sănătate publică a deschis o anchetă epidemiologică.


VIDEO PROTVPLUS.RO