46 de copii, printre care și doi bebeluși, diagnosticați cu gripă în Sibiu

Ultima actualizare: 22-01-2019 17:09
bebelusi
Pro TV

Doi bebeluşi, în vârstă de trei, respectiv opt luni, internaţi la Spitalul de Pediatrie din Sibiu au fost diagnosticaţi cu gripă, în urma testelor de laborator, anunţă Direcţia de Sănătate Publică. Alte 44 de teste rapide au ieşit pozitive pentru gripă.

Potrivit DSP Sibiu, au fost confirmate, de către laborator, primele două cazuri de gripă din judeţul Sibiu din acest sezon, scrie News.ro.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului de Pediatrie din Sibiu, în alte 44 de cazuri au fost făcute teste rapide care au ieşit pozitive pentru gripă.

Astfel, în judeţul Sibiu, în săptămâna precedentă a crescut semnificativ numărul de infecţii respiratorii acute (3.236), cu circa 40% faţă de cazurile din săptămâna anterioară de raportare (2304). Numărul este cu 77.12% mai mare faţă de săptămâna omoloagă din sezonul 2017-2018.

Totodată, numărul pneumoniilor din această săptămână de supraveghere este de 697 de cazuri. Cele mai multe cazuri (293) au survenit la grupa de vârstă 15-49 ani. Ponderea internărilor cu pneumonii din totalul cazurilor a fost în săptămâna 03 de 18.79%, predominând internările la grupa de vârstă 65 de ani şi peste.

Ponderea mică a internărilor cu infecţii acute respiratorii (2.19%) indică faptul că majoritatea cazurilor sunt forme uşoare, însă ponderea internărilor cu gripă (42.86%) arată că sunt şi multe cazuri care au necesitat spitalizare.

Cazurile de "gripă" (semne şi simptome de gripă, fără un diagnostic pus cu certitudine) raportate au fost 105.

"În Spitalul Clinic de Pediatrie Sibiu a evoluat în cursul săptămânii trecute un focar de infecţii respiratorii cu 7 cazuri (vârste cuprinse între 3 luni şi 9 ani), dintre care 4 cu simptomatologie de gripă şi 3 cu semne de infecţie respiratorie acută. S-au recoltat secreţii nazale şi faringiene de la un caz (masculin, 3 luni), cu rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip AH1pdm09, iar pentru un alt caz proba este în curs de investigare. Cazurile au evoluat cu forme uşoare şi medii, 5 dintre ele sunt externate, celelalte două cu evoluţie favorabilă", arată DSP.

Conform sursei citate, o probă recoltată de la un caz internat în spital - un băieţel de opt luni din Sibiu - este cu rezultat pozitiv pentru virusul gripal tip AH3. Provine din familie, unde bunica a prezentat semne de boală.

"Astfel, actuala săptămână este caracterizată ca activitate gripală sporadică", arată DSP Sibiu.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO