37 de libieni raniti in razboi au ajuns la spitalele din Bucuresti, unde vor primi ingrijiri

Ultima actualizare: 07-10-2012 05:54

37 de libieni, raniti in conflictul de anul trecut din Libia, au fost adusi in Ramania pentru ingrijiri medicale. In acest fel, tara noastra acorda sprijin umanitar Libiei, alaturi de alte 6 tari din Europa.

Pacientii, printre care si 4 copii, au nevoie de interventii chirurgicale, dar si de tratamente de recuperare si este posibil sa raman in tara chiar si cateva luni de zile. Spitalizarea si tratamentul lor este platit de statul libian.

Zeci de ambulante au transportat joi seara pacientii de la aeroportul Henri Coanda, la 5 spitale din Capitala.

Spitalele Floreasca, Universitar, Bagdasar, Grigore Alexandrescu si Panduri au fost pregatite din timp pentru noii pacienti.

Cei mai multi libieni au fost internati la Spitalul de urgenta Floreasca. Majoritatea va suferi interventii chirurgicale, in urma ranilor provocate de explozii sau schimburi de focuri

Statul libian le va plati pacientilor ajunsi in Romania 400 de lei pe zi pentru spitalizare, plus 50 de euro pentru hrana.

90% dintre raniti au fost impuscati in razboiul izbucnit in tara lor anul trecut, cand a fost inlaturat de la putere Mohammad Gaddafi. 30.000 de oameni si-au pierdut atunci viata si alti 50.000 au fost raniti.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO