14 persoane bolnave de Covid-19 au refuzat să meargă în spital, în Bistrița

Dată publicare: 10-07-2020 18:11
Dată actualizare: 10-07-2020 18:14


În Bistrița, 14 persoane depistate pozitiv au refuzat să meargă în spital. În final, cinci dintre bolnavi s-au răzgândit după ce au văzut că nu se simt prea bine acasă, în izolare.

S-au speriat și au sunat la 112 pentru a cere ajutor

Anca Andriţoiu, director DSP Bistrița-Năsăud: „Un număr de 14 locuitori ai județului confirmați cu Covid-19 au refuzat internarea într-o unitate spitalicească. În acel moment erau asimptomatici, cinci dintre ei până la urmă au solicitat ambulanța pentru a se internă în spital, pentru că au avut maninfestari clinice, febră, manifestări respitatorii”.

Specialiștii spun că nu e de glumă, iar cei care refuză să meargă la spital trebuie să se gândească de două ori înainte de a lua o astfel de decizie. Îi expun, astfel, și pe cei din jur, mai ales pe bunici și copii.

Sincron Anca Andriţoiu director DSP Bistrița-Năsăud: „Noi recomandăm, totuși, ca cei care sunt confirmați, care sunt testați pozitivi, să se interneze măcar pentru câteva zile, pemtru că această boală este imprevizibilă și pot să apară manifesarile foarte repede și atunci este mai bine că ei să fie supravegheați într-o unitate spitalicească”.

Din păcat,e sunt și persoane care ajung în spital cu simptome specifice, dar refuză internarea până la rezultatul testelor.

Camelia Strungari, purtător de cuvânt al unui spital din Bistrița-Năsăud: „Sunt și persoane care trăiesc cu senzația că oricând se pot infecta dacă cei asimptomatici cer externarea din spitale”.

Cetățean: „Am stat în carantină două luni la starea de urgență și apoi am dat cu piciorul la tot sacrificiul pe care l-am făcut. Care este infectat ar trebui să stea în spital până îi ies testele negative”.

Potrivit specialiștilor, cei care refuză internarea ar trebuie să fie monitorizați atent de medicii de familie și să stea izolați în propriile locuințe.


VIDEO PROTVPLUS.RO