Zgonea: Nu exista nicio alta majoritate parlamentara pe care PSD ar dori sa o construiasca

14-10-2013 16:27

Valeriu Zgonea

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a declarat, luni, in legatura cu faptul ca parlamentari trec la PSD, ca nu exista nicio alta majoritate pe care PSD ar dori sa o construiasca si ca este o chestiune normala.

Intrebat daca este o strategie a PSD sa formeze o noua majoritate prin faptul ca mai multi parlamentari trec la PSD, Zgonea a spus ca este o chestiune normala si sunt discutii vechi cu parlamentari care in trecut au fost membri ai PSD.

"E o chestiune normala, sunt discutii vechi pe care le-am avut, pe o parte dintre ei inainte de a fi parlamentari, daca va uitati la istoricul unei mari parti dintre cei care au venit acum, ei au fost membri ai PSD in trecut, care din varii motive s-au dus la alt partid, au vrut sa candideze, au avut aceasta ambitie personala", a explicat Zgonea.

El a aratat ca nu exista o strategie privind o noua majoritate si nu s-a discutat niciodata in cadrul PSD.

"Nu s-a discutat niciodata in cadrul PSD, sunt discutii legate strict de grupurile politice parlamentare", a aratat Zgonea.

El a mai spus ca intotdeauna au fost astfel de negocieri intre parlamentari si ca PSD este avantajat. "Este o chestiune care intotdeauna s-a facut in Romania, asta e un avantaj, poate si viata PSD este una cunoscuta ca intensa la nivelul administratiei locale si a asta ne avantajeaza", a aratat Zgonea.

El a afirmat ca PSD nu doreste sa construiasca o alta majoritate si intotdeauna a avut cel mai puternic grup.

"Nu exista nicio alta majoritate pe care vrem sa o construim, intotdeauna PSD a avut cel mai puternic grup politic, nu de ieri de astazi si aceasta este tinta oricarui grup politic sa aiba un grup majoritar", a spus Zgonea.

El a respins ideea ca parlamentari ar trece la PSD contra cost, aratand ca este acest lucru este "o poveste".

"Povestea aceasta cu bani este o chestiune care se vehiculeaza numai in mediul romanesc. Eu va spun ca dupa 13 ani de parlamentarism niciun grup parlamentar nu este inconstient sa dea niste bani ca sa ia doi-trei parlamentari si nu am vazut parlamentari care sa primeasca bani pentru asa ceva", a mai spus Zgonea.

Zgonea a adaugat ca atat el cat si premierul Victor Ponta si colegii din PSD doresc modificarea Constitutiei prin care sa fie blocata migratia politica.

"Eu si premierul Victor Ponta si colegii mei ramanem la ideea veche ca odata cu modificarea Constitutiei trebuie sa blocam migratia politica", a spus Zgonea.

El a adaugat ca deja s-au facut modificari la statutul deputatului si senatorilor in sensul ca deputatii independenti sa se numeasca neafiliati, pentru ca ei migreaza in cadrul unui ciclu electoral si nu mai pot forma grupuri independente cu aceleasi beneficii.

Mai multi parlamentari care au fost alesi din partea PPDD au trecut in ultima perioada la PSD si UNPR, formatiune ai carei deputati si senatori fac parte din grupurile PSD, cele mai consistente numeric, atat la Camera, cat si la Senat.


 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26