Zeci de revolutionari au protestat la sediul PSD: "Hotii!" Ion Iliescu a venit sa rezolve problema


Ultimul update: Joi 20 Martie 2014 00:28
Data publicarii: Luni 17 Martie 2014 12:19
Categorie: Stiri Politice
Ion Iliescu

Cateva zeci de revolutionari au protestat, luni, in fata sediului central al PSD, cerand sa discute cu premierul Victor Ponta si sa li se respecte drepturile avute in baza statutului de revolutionari.

In aceste conditii, presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a venit la sediul central al partidului, pentru a discuta cu premierul Victor Ponta despre situatia revolutionarilor. "Am discutat cu premierul. A spus ca se rezolva, conform principiilor din lege. Legea a fost intrerupta de Boc si trebuie restabilit, dar pe baze pertinente", a precizat Iliescu, el evitand sa faca alte comentarii.

Revolutionarii au protestat pasnic in fata sediului PSD, in timp ce social-democratii erau reuniti in sedinta saptamanala a conducerii partidului, la care a participat si premierul Victor Ponta. O delegatie formata din cinci revolutionari a intrat in sediul PSD, unde a purtat o discutie cu conducerea partidului.

La iesirea de la discutiile cu conducerea PSD, revolutionarul Dumitru Dinca, unul dintre liderii protestatarilor, a precizat ca revendicarile privesc respectarea drepturilor celor care au iesit in strada in 1989. El a facut referire la o ordonanta de urgenta care a fost emisa de Guvernul Ponta si care aduce atingere drepturilor revolutionarilor, solicitand modificarea acesteia si amenintand cu proteste ample.

Revolutionarii au scandat lozinci, precum: "Dialog cu Ponta!", "Hotii!", "De nu eram noi / Nu erati voi!", "Noi ne-am sacrificat / Voi ati profitat!", "Noi suntem eroi!", "Noi v-am ajutat / Voi ne-ati inselat!".

Ei au afisat o pancarta rosie pe care era scris "PSD egal PCR" si "Ponta, Sarbu, Dragnea, genocid economic 2014".

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO