Vrei sa castigi alegerile? Apleaca urechea la cei batrani

23-08-2008 01:00
Sursa: Pro TV

Ion Iliescu

Cine asculta sfaturile intelepte ale batranilor din partid, numara voturi mai multe. Asa par sa gandeasca unii aspiranti la fotoliile de senatori si deputati.

Pregatiti de campanie, tinerii candidati apeleaza la fosti politicieni cu experienta, unii trecuti de 90 de ani, ca sa afle cateva dintre secretele lor.

Ministrul tine insa la eticheta. Stie ca haina il aranjeaza pe omul politic, dar si ca un discurs bun il poate face deputat. Asa ca Ludovic Orban, viitor candidat, vrea sa stie cum sa lupte cu adversarii care le promit marea cu sarea alegatorilor si le cere sfatul liberalilor cu vechime, cum este Radu Cimpeanu, primul presedinte al PNL, de dupa 90.

Si taranistii au seniorii lor. Ion Diaconescu a fost, alaturi de Corneliu Coposu, stilpul partidului renascut dupa comunism. Deputatul Aurelian Pavelescu vrea inca un mandat in Parlament, sub umbrela PNTCD. Se bazeaza pe experienta politica a lui Ion Diaconescu, dar nu prea e de acord cu toate sfaturile sale.

Diaconescu se fereste insa sa le dea prea multe indicatii tinerilor.

La cei 91 de ani ai sai, Mircea Ionescu Quintus, fost lider liberal al anilor 90, inca raspunde prezent la apelul tinerilor care au nevoie de sustinere. Ca pe vremuri. Fostul prefect de Prahova, Nicolae Alexandri vrea si el in Parlament. Ca sa aiba succes, face meditatii cu profesorul de epigrame.
Si Ion Iliescu, inteleptul PSD, e consultat de social-democrati in momentele de cumpana. Acum ca nu se mai gandeste sa intre in Parlament are mai multa vreme sa le impartaseasca din secretele sale profesionale.


Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO