Votul pe legea bugetului, intre "pozitia 69" si "infantilism". Cum s-au impartit banii pentru 2014

04-12-2013 18:30

Printre crize de ras si glume mai putin reusite, bugetul pe 2014 a primit votul senatorilor si deputatilor. Parlamentarii opozitiei nu au reusit sa obtina de la putere nici un leu in plus.

Ba mai mult, alesii de la PDL au fost luati peste picior de presedintele de sedinta. Documentul va fi trimis
la Cotroceni, dar Traian Basescu a anuntat deja ca nu-l va promulga.

Rezultatul votului vine dupa 20 de ore in care alesii nu au facut altceva decat sa ridice mana. Fata de anii trecuti, in care dezbateau si doua saptamani legea bugetului, cei aproape 600 de parlamentari au reusit o performanta de invidiat.

Presedintele deputatilor a limitat interventiile la 1 minut si le-a taiat microfonul celor care ar fi avut mai multe de spus.

"- N-ati auzit limba romana, dle senator? Ati consumat toate minutele"

Grabiti sa vorbeasca mai repede, unii parlamentari s-au incurcat...

"... acordarea de burse pentru medicii REZISTENTI" - este declaratia deputatului UDMR, Istvan Erdei.

Democrat-liberalii si-au sustinut totusi cele peste 1500 de amendamente. Au cerut printre altele bani pentru biserici, spitale ori scoli. Dar au fost luati in ras.

Niciunul dintre amendamentele opozitiei nu a fost adoptat. In schimb, dezbaterea i-a oferit presedintelui de sedinta prilejul sa faca niste glume deocheate.

"Cine sustine pozitia 69?", a intrebta Valeriu Zgonea.

"Ar trebui abrogata daca genereaza atata infantilism", este replica Andreei Paul Vass.

N-au lipsit nici de aceasta data ciocnirile verbale intre Valeriu Zgonea si Remus Cernea. Deputatul independent a contestat rezultatul unui vot, pretinzand ca secretarii de sedinta nu au numarat corect.

"Am filmat cu camera mea si erau mult mai multe voturi", a acuzat Remus Cernea.

"Dle deputat, mai intai sa invatati alfabetul si apoi sa cititi regulamentul", a fost replica lui Zgonea.

"Eu am citit regulamentul si nu am gasit nicio litera, alineat care sa va permita sa jigniti deputatii" - a declarat Marton Arpad.

Democrat-liberalii au venit la sedinta cu cartoane pe care era desenat personajul Pinocchio, care avea insa cand chipul lui Victor Ponta, cand al lui Crin Antonescu. Asta in timp ce alesii PPDD au iesit din sala si au lasat pe locurile lor cartoane pe care erau inscrise indemnuri anti-USL.

Legea bugetului de stat va fi trimisa, pentru promulgare, presedintelui Traian Basescu. Seful statului a anuntat deja ca nu va aproba textul si ca il va retrimite alesilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO