"Votul in cazul Sova este o rusine nationala". Ce spun liberalii, dupa votul controversat din Senat

03-06-2015 11:14


Alina Gorghiu, copresedinte PNL, si prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu - AGERPRES

Deputatul Raluca Turcan, vicepresedinte al Partidului National Liberal, considera ca, "prin coordonarea votului pentru Dan Sova, Victor Ponta da o a doua mare lovitura PSD dupa pierderea prezidentialelor".

"Cu Victor Ponta la conducere, PSD va pierde alegerile. Victor Ponta a ajuns azi cea mai mare piatra de moara de gatul PSD, dupa Adrian Nastase. Daca vrea sa isi salveze partidul, Ponta ar trebui sa demisioneze", spune Raluca Turcan.

La ranmdul sau, prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a criticat decizia senatorilor in cazul Sova.

"Votul in cazul Sova este o rusine nationala si, prin acest vot, Senatul controlat de Ponta si condus de Tariceanu a sfidat romanii. Senatul lui Ponta a ignorat decizia Curtii Constitutionale si a incalcat Constitutia. in Senatul lui Ponta, condus de Tariceanu, a fost instaurata dictatura faradelegii. in Senatul lui Ponta, condus de Tariceanu, Constitutia si CCR au fost 'arestate' preventiv. (...) Prin votul senatorilor, PSD si Ponta au aratat ca legea poate fi optionala in Romania. Daca esti membru PSD, prieten si fost partener de afaceri cu Ponta, legea se suspenda", sustine Predoiu in comunicatul de presa.

In opinia sa, miza acestui vot depaseste persoana lui Dan Sova. "Este vorba nu doar de posibila arestare preventiva a unui inculpat, ci si de dreptate, de recuperarea banilor furati, de increderea in institutii si in buna lor functionare, de credibilitatea si imaginea tarii in fata partenerilor din UE si de intrarea in spatiul Schengen. Votul iresponsabil al PSD in cazul Sova nu afecteaza doar dorinta normala de dreptate a romanilor, ci loveste in mod direct viitorul si bunastarea lor", considera prim-vicepresedintele PNL, Catalin Predoiu.

Cererea ministrului Justitiei privind incuviintarea retinerii si arestarii preventive a senatorului social-democrat Dan Sova a fost respinsa, marti, de Senat, dupa reluarea votului in urma deciziei CCR care a declarat neconstitutionala hotararea Camerei Superioare a Parlamentului privind votul exprimat in 25 martie pe acest caz. Senatorii s-au pronuntat prin vot secret cu bile, in favoarea cererii fiind exprimate 66 de voturi, iar 72 de senatori au votat impotriva retinerii si arestarii. Doua voturi au fost anulate.

Premierul Victor Ponta a declarat marti ca nu s-a discutat in PSD despre votul in cazul lui Dan Sova si ca ceea ce face Senatul in aceasta privinta nu mai are legatura cu justitia, fiind o batalie politica.

"Nu pot sa comentez eu foarte mult ceea ce face Senatul. Din pacate nu mai are nicio legatura cu justitia ce se intampla, e o batalie politica, PNL vrea o chestie, noi nu vrem, nu inteleg de ce... Opozitia in loc sa ne spuna cum ar guverna ei bine, ei ne tot... cu dosarele, dar, intre timp, incep sa mai ramana ei mai putin tot cu dosare, ca asa le plac dosarele pana li se intampla lor, cand li se intampla, nu le mai plac", a spus Ponta la Palatul Parlamentului, conform Agerpres.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO