Voicu: Nu ne facem iluzii cu motiunea de cenzura, aritmetica este seaca

04-03-2011 00:18
Sursa: Mediafax

Mihai Voicu

Mihai Voicu a afirmat ca partidele din opozitie nu-si fac iluzii in privinta sanselor motiunii de cenzura pe care o vor depune la asumarea Codului Muncii, el afirmand ca "aritmetica este seaca, este dura".

"Am decis, la nivelul Uniunii Social-Liberale (USL), depunerea unei motiuni de cenzura ca reactie la angajarea raspunderii de catre Guvern pe Codul Muncii, spunand de la bun inceput ca nu ne facem iluzii si nu vrem sa cream asteptari, pentru ca aritmetica este seaca, este dura, insa procedura constitutionala de angajare a raspunderii nu permite alta reactie parlamentara decat cea a motiunii de cenzura si acesta este motivul", a declarat Mihai Voicu.

El sustine ca prin depunerea motiunii, partidele de opozitie urmaresc "provocarea unei dezbateri parlamentare", fiind pregatiti sa sustina o alternativa la Codul Muncii, adoptat de Guvern.

"Dupa cum stiti, USL a incheiat un protocol cu patru centrale sindicale si trei uniuni patronale, cele mai importante din Romania, care nu reprezinta o simpla declaratie de sustinere, ci parlamentarii nostri PNL, PSD si PC au preluat proiectul de lege pe Codul Muncii, care reprezinta buna intelegere intre patronate si sindicate, negocierea lor proprie, si o vom sustine in Parlament. Daca Guvernul nu este dispus sa stea la dialog cu patronatele si cu sindicatele o facem noi. Inclusiv prin sustinerea legii lor", a mai spus Voicu.

Sursa: Mediafax, Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO