Vizita la Bucuresti a comisarului european Johannes Hahn, anulata din cauza conditiilor meteo

26-01-2012 09:15

comisarul european Johannes Hahn

Vizita la Bucuresti a comisarului european pentru politica regionala, Johannes Hahn, programata pentru joi, a fost anulata, intrucat acesta s-a aflat in imposibilitatea de a se deplasa de la Bruxelles la Bucuresti din cauza perturbarii traficului aerian.

"Vizita comisarului european pentru politica regionala Johannes Hahn, programata pentru astazi, 26 ianuarie 2012, a fost anulata. Delegatia condusa de oficialul european s-a aflat in imposibilitatea de a se deplasa de la Bruxelles la Bucuresti din cauza perturbarii traficului aerian", informeaza Comisia Europeana.

Comisarul european era asteptat la Palatul Victoria de catre premierul Emil Boc, precum si de catre ministrul pentru Afaceri Europene, Leonard Orban. El ar fi urmat sa participe si la Reuniunea comitetului interministerial pentru absobtia fondurilor europene.

Ninsorile din ultimele zile au afectat atat traficul rutier cat si cel aerian.

Comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, avea programata o vizita oficiala in Romania, joi, urmand sa aiba intrevederi cu presedintele Traian Basescu, cu premierul Emil Boc si cu ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban.

Comisarul european pentru politica regionala urma sa participe, la sediul Guvernului Romaniei, la lucrarile comitetului interministerial privind absorbtia fondurilor europene si la o reuniune cu reprezentantii institutiilor financiare internationale referitoare la acordarea de asistenta tehnica autoritatilor romane pentru cresterea absorbtiei fondurilor europene.

De asemenea, oficialul european urma sa asiste, impreuna cu premierul Emil Boc la ceremonia de semnare a memorandumurilor de intelegere dintre Romania si Banca Europeana de Investitii, respectiv Banca Mondiala, privind sprijinul acordat de aceste institutii financiare pentru absorbtia fondurilor structurale si de coeziune de catre Romania.

 

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO