Premierul Dăncilă a anunţat că va sesiza CCR: "Preşedintele României trebuie resetat"

Ultima actualizare: 04-09-2019 21:18
Viorica Dancila
Agerpres

Premierul a reacţionat miercuri seară, după ce preşedintele a atacat din nou guvernul.

Viorica Dăncilă a ieşit la declaraţii la sediul PSD din Şoseaua Kiseleff, la ora 20:30.

"E incalificabil modul în care candidatul Iohannis se foloseşte de tribuna prezidenţială pentru a-şi transmite mesajele de campanie", a spus premierul. "Suntem într-o situaţie fără precedent, generată de comportamentul iresponsabil şi egoist al preşedintelui. Continuă să încalce Constituţia şi legile statului"

"Preşedintele României trebuie resetat"

"Guvernul a luat toate măsurile care s-au impus după tragedia de la Caracal, doar că domnul preşedinte era în vacanţă"

Dăncilă a anunţat că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pentru a reclama existenţa unui conflict juridic cu şeful statului.

"Pentru că românii merită să nu fie implicaţi şi sacrificaţi de către preşedinte în numele ambiţiei prezidenţiale, Guvernul României va sesiza Curtea Constituţională pentru a reclama un conflict juridic cu şeful statului. Românii nu au de ce să asiste la acest spectacol de prost gust pe care îl fac cei cărora le-au dat votul. Fie că realizează sau nu, tot la vot vor fi sancţionaţi pentru toate aceste dovezi de egoism, de inconştienţă şi de lipsă de responsabilitate pentru ţară", a spus Dăncilă, într-o declaraţie susţinută la sediul PSD.

Ea a adăugat că preşedintele Klaus Iohannis continuă să încalce Constituţia şi legile statului, "în total dispreţ faţă de interesele ţării".

"Nu suntem pentru prima dată în această situaţie şi este evident că domnul Iohannis nu a înţeles şi nu înţelege ce se întâmplă după vacantarea unor posturi în Guvern. Prin întârzierea numirii miniştrilor interimari pe posturile eliberate în urma demisiei miniştrilor ALDE, Klaus Iohannis încalcă deciziile Curţii Constituţionale care consacră principiul cooperării şi colaborării loiale între instituţiile publice", a afirmat Dăncilă.

 

Ce a spus Iohannis despre Guvernul Dăncilă

 

 

Miercuri după-amiază, preşedintele Klaus Iohannis a atacat din nou Guvernul condus de Dăncilă.

"PSD refuză să facă pașii necesari pentru a corecta gravele carențe create prin propriile lor decizii în ultimii ani. Așa se face că nici până acum, deși a generat numeroase efecte negative, legea recursului compensatoriu nu a fost abrogată.

Cei din guvernul PSD au permis, prin incompetență și inactivitate, ca imaginea instituțiilor statului să fie afectată.

Astăzi, Poliția Română – o instituție fundamentală în România - are probleme de credibilitate din cauza politizării excesive.

Am mai spus-o și o repet – am ajuns aici pentru că guvernele din ultimii ani au umplut țara de incompetenți în funcții, au fost dați afară prea mulți profesioniști și au fost puși în locul lor oameni incapabili.

Guvernul PSD a făcut mult rău României și ar fi trebuit să plece demult.

Românii își doresc o altă guvernare și o vor avea, o guvernare responsabilă, pentru ca împreună să facem România funcțională.

Se impune, așadar, resetarea statului, pentru că direcția în care a dus PSD țara în ultimii ani este una pur și simplu greșită. Este o direcție greșită și românii o consideră greșită. S-a văzut acest lucru extrem de clar la referendumul din 26 mai.

Este nevoie de o guvernare pro-europeană, preocupată de drepturile românilor, de siguranța românilor, de prosperitatea românilor."

Premierul  a anunțat, luni, la Parlament, că a vorbit la telefon cu președintele Klaus Iohannis despre propunerile de miniștri interimari pentru portofoliile ALDE, iar acesta i-a spus că îi va da un răspuns „într-un timp scurt”.

”Am vorbit cu domnul președinte și mi-a spus, legat de cele trei propuneri pe care le-am făcut penru portofoliile ALDE, că îmi va da un răspuns într-un timp scurt. Nu mi-a spus nici că acceptă, nici că nu acceptă”, a spus premierul.

Întrebată dacă până atunci Guvernul este blocat, prim-ministrul a spus: „Nu este blocat Guvernul, până miercuri sau joi, când avem ședință, să sperăm că avem un răspuns.”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că nu acceptă nicio propunere de remaniere a Guvernului.

 

 

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, luni, la Parlament, că a vorbit la telefon cu președintele Klaus Iohannis despre propunerile de miniștri interimari pentru portofoliile ALDE, iar acesta i-a spus că îi va da un răspuns „într-un timp scurt”. ”Am vorbit cu domnul președinte și mi-a spus, legat de cele trei propuneri pe care le-am făcut penru portofoliile ALDE, că îmi va da un răspuns într-un timp scurt. Nu mi-a spus nici că acceptă, nici că nu acceptă”, a spus premierul. Întrebată dacă până atunci Guvernul este blocat, prim-ministrul a spus: „Nu este blocat Guvernul, până miercuri sau joi, când avem ședință, să sperăm că avem un răspuns.” Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că nu acceptă nicio propunere de remaniere a Guvernului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO