Premierul Dăncilă a anunţat că va sesiza CCR: "Preşedintele României trebuie resetat"

Viorica Dancila
Agerpres

Premierul a reacţionat miercuri seară, după ce preşedintele a atacat din nou guvernul.

Viorica Dăncilă a ieşit la declaraţii la sediul PSD din Şoseaua Kiseleff, la ora 20:30.

"E incalificabil modul în care candidatul Iohannis se foloseşte de tribuna prezidenţială pentru a-şi transmite mesajele de campanie", a spus premierul. "Suntem într-o situaţie fără precedent, generată de comportamentul iresponsabil şi egoist al preşedintelui. Continuă să încalce Constituţia şi legile statului"

"Preşedintele României trebuie resetat"

"Guvernul a luat toate măsurile care s-au impus după tragedia de la Caracal, doar că domnul preşedinte era în vacanţă"

Citește și
Călin Popescu Tăriceanu
Tăriceanu o acuză pe Dăncilă că încearcă să-i rupă partidul. "O agresiune fără seamăn"
Mesaj către Zelenski: „OK, am reuşit. Acum du-te şi câştigă lupta”

Dăncilă a anunţat că Guvernul va sesiza Curtea Constituţională pentru a reclama existenţa unui conflict juridic cu şeful statului.

"Pentru că românii merită să nu fie implicaţi şi sacrificaţi de către preşedinte în numele ambiţiei prezidenţiale, Guvernul României va sesiza Curtea Constituţională pentru a reclama un conflict juridic cu şeful statului. Românii nu au de ce să asiste la acest spectacol de prost gust pe care îl fac cei cărora le-au dat votul. Fie că realizează sau nu, tot la vot vor fi sancţionaţi pentru toate aceste dovezi de egoism, de inconştienţă şi de lipsă de responsabilitate pentru ţară", a spus Dăncilă, într-o declaraţie susţinută la sediul PSD.

Ea a adăugat că preşedintele Klaus Iohannis continuă să încalce Constituţia şi legile statului, "în total dispreţ faţă de interesele ţării".

"Nu suntem pentru prima dată în această situaţie şi este evident că domnul Iohannis nu a înţeles şi nu înţelege ce se întâmplă după vacantarea unor posturi în Guvern. Prin întârzierea numirii miniştrilor interimari pe posturile eliberate în urma demisiei miniştrilor ALDE, Klaus Iohannis încalcă deciziile Curţii Constituţionale care consacră principiul cooperării şi colaborării loiale între instituţiile publice", a afirmat Dăncilă.

 

Ce a spus Iohannis despre Guvernul Dăncilă

 

 

Miercuri după-amiază, preşedintele Klaus Iohannis a atacat din nou Guvernul condus de Dăncilă.

"PSD refuză să facă pașii necesari pentru a corecta gravele carențe create prin propriile lor decizii în ultimii ani. Așa se face că nici până acum, deși a generat numeroase efecte negative, legea recursului compensatoriu nu a fost abrogată.

Cei din guvernul PSD au permis, prin incompetență și inactivitate, ca imaginea instituțiilor statului să fie afectată.

Astăzi, Poliția Română – o instituție fundamentală în România - are probleme de credibilitate din cauza politizării excesive.

Am mai spus-o și o repet – am ajuns aici pentru că guvernele din ultimii ani au umplut țara de incompetenți în funcții, au fost dați afară prea mulți profesioniști și au fost puși în locul lor oameni incapabili.

Guvernul PSD a făcut mult rău României și ar fi trebuit să plece demult.

Românii își doresc o altă guvernare și o vor avea, o guvernare responsabilă, pentru ca împreună să facem România funcțională.

Se impune, așadar, resetarea statului, pentru că direcția în care a dus PSD țara în ultimii ani este una pur și simplu greșită. Este o direcție greșită și românii o consideră greșită. S-a văzut acest lucru extrem de clar la referendumul din 26 mai.

Este nevoie de o guvernare pro-europeană, preocupată de drepturile românilor, de siguranța românilor, de prosperitatea românilor."

Premierul  a anunțat, luni, la Parlament, că a vorbit la telefon cu președintele Klaus Iohannis despre propunerile de miniștri interimari pentru portofoliile ALDE, iar acesta i-a spus că îi va da un răspuns „într-un timp scurt”.

”Am vorbit cu domnul președinte și mi-a spus, legat de cele trei propuneri pe care le-am făcut penru portofoliile ALDE, că îmi va da un răspuns într-un timp scurt. Nu mi-a spus nici că acceptă, nici că nu acceptă”, a spus premierul.

Întrebată dacă până atunci Guvernul este blocat, prim-ministrul a spus: „Nu este blocat Guvernul, până miercuri sau joi, când avem ședință, să sperăm că avem un răspuns.”

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că nu acceptă nicio propunere de remaniere a Guvernului.

 

 

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, luni, la Parlament, că a vorbit la telefon cu președintele Klaus Iohannis despre propunerile de miniștri interimari pentru portofoliile ALDE, iar acesta i-a spus că îi va da un răspuns „într-un timp scurt”. ”Am vorbit cu domnul președinte și mi-a spus, legat de cele trei propuneri pe care le-am făcut penru portofoliile ALDE, că îmi va da un răspuns într-un timp scurt. Nu mi-a spus nici că acceptă, nici că nu acceptă”, a spus premierul. Întrebată dacă până atunci Guvernul este blocat, prim-ministrul a spus: „Nu este blocat Guvernul, până miercuri sau joi, când avem ședință, să sperăm că avem un răspuns.” Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, miercuri, că nu acceptă nicio propunere de remaniere a Guvernului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Articol recomandat de sport.ro
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
”O echipă maghiară poate ajunge în Liga 1 din România. Anti-maghiarismul, tipic la București”. Reacție deplasată a fotbalistului ungur legitimat în România
Citește și...
Kelemen Hunor:
Kelemen Hunor: "Nu susținem restructurarea Guvernului. Fără nicio supărare"

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că a avut marţi o discuţie cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, întrevedere în cadrul căreia a reiterat că reprezentanţii Uniunii nu vor susţine în Parlament restructurarea Guvernului.

Tăriceanu o acuză pe Dăncilă că încearcă să-i rupă partidul.
Tăriceanu o acuză pe Dăncilă că încearcă să-i rupă partidul. "O agresiune fără seamăn"

Liderul ALDE a lansat un nou atac la adresa PSD marţi seară.

Dăncilă a vorbit cu Iohannis despre miniștrii interimari. Ce răspuns a primit
Dăncilă a vorbit cu Iohannis despre miniștrii interimari. Ce răspuns a primit

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, luni, la Parlament, că a vorbit la telefon cu președintele Klaus Iohannis despre propunerile de miniștri interimari pentru portofoliile ALDE, iar acesta i-a spus că îi va da un răspuns „într-un timp scurt”.

Tăriceanu: Dăncilă a ajuns să promită parlamentarilor ALDE portofolii ministeriale
Tăriceanu: Dăncilă a ajuns să promită parlamentarilor ALDE portofolii ministeriale

Liderul ALDE spune că premierul Viorica Dăncilă a ajuns să promită cam tuturor parlamentarilor ALDE chiar portofolii ministeriale, doar-doar îi va convinge să i se alăture, iar acum a scos pe "tarabă" funcţia de preşedinte al Senatului.

Recomandări
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”
INTERVIU. Cum a urmărit Nicușor Dan seara în care Cîrstoiu a fost eliminat de PSD-PNL: ”M-am jucat cu copiii și m-am culcat”

Primarul general Nicușor Dan nu a mai avut răbdare să stea până la finalul negocierilor PSD-PNL în seara zilei de luni, în care Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au decis soarta candidatului Cătălin Cîrstoiu, așa că s-a jucat cu copiii și ... s-a culcat.

Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin
Schimbarea la față a Rusiei. Cinci scenarii despre cum ar putea arăta această țară după Vladimir Putin

"Ce se va întâmpla pe termen lung cu Rusia?" este marea întrebarea pe care foarte multă lume și-o pune, mai ales că nici măcar "Țarul de la Kremlin", Vladimir Putin, nu poate scăpa de moarte.

Cum răspunde Nicușor Dan la acuzațiile lui Piedone, că face ”blat politic” cu PSD-PNL: ”E o prostie. Nu e niciun blat”
Cum răspunde Nicușor Dan la acuzațiile lui Piedone, că face ”blat politic” cu PSD-PNL: ”E o prostie. Nu e niciun blat”

Nicușor Dan - candidat independent la Primăria Capitalei, susținut de Alianța Dreapta Unită (USR, PMP, Forța Dreptei) - nu exclude faptul ca Popescu Piedone, principalul său contracandidat, după cum crede chiar el, să se retragă din cursa electorală.