Viorica Dăncilă, la Auschwitz. Premierul a participat la Marşul Vieţii. VIDEO


Ultimul update: Joi 02 Mai 2019 18:56
Data publicarii: Joi 02 Mai 2019 17:01
Categorie: Stiri Politice
Viorica Dăncilă - 6

Dăncilă a participat, joi, la Marşul Internaţional al Vieţii, eveniment educaţional anual care presupune parcurgerea pe jos a distanţei de la Auschwitz la Birkenau.

 

"Prim-ministrul Viorica Dăncilă a participat joi la Marşul Internaţional al Vieţii, eveniment educaţional anual, organizat în Polonia, şi la Ceremonia comemorativă, alături de lideri ai comunităţii internaţionale, oficiali guvernamentali, reprezentanţi ai cultelor religioase, organizaţii de studenţi şi copii. Împreună cu delegaţia oficială condusă de prim-ministrul Viorica Dăncilă au mai participat la acest eveniment David Saranga, ambasadorul Statului Israel în România, precum şi Tova Ben Nun-Cherbis, preşedinte şi fondator al Complexului Educaţional Laude-Reut, împreună cu un grup de copii din Romania. Participarea la marş, care presupune parcurgerea, pe jos, a distanţei de la Auschwitz la Birkenau, a fost precedată de rostirea unui discurs, în cadrul părţii oficiale a evenimentului, precum şi de o întrevedere cu o delegaţie de elevi din România care a participat la eveniment", informează Guvernul într-un comunicat de presă.

 

Potrivit sursei citate, Dăncilă a menţionat, în cadrul acestui moment, că evenimentele tragice cu caracter antisemitic din ultimii ani în Europa "ne demonstrează cât de important este să identificăm cu claritate căile prin care putem să prevenim antisemitismul" şi cât de actuale sunt priorităţile pe care România le-a promovat pe durata deţinerii Preşedinţiei IHRA (martie 2016 - martie 2017) şi anume: consolidarea educaţiei despre Holocaust, încurajarea cercetării academice şi combaterea antisemitismului, rasismului, xenofobiei şi discriminării.

"Şeful Executivului a reafirmat angajamentul constant al României în lupta împotriva antisemitismului, evidenţiind, în acelaşi timp, implicarea Complexului Educaţional Laude-Reut din Bucureşti în derularea unor proiecte educaţionale destinate tinerei generaţii. În context, a prezentat demersurile autorităţilor române în planul comemorării şi cercetării Holocaustului, precum şi al combaterii antisemitismului, care au urmărit, cu precădere, reconcilierea cu trecutul recent al României prin dezvoltarea programelor educaţionale despre Holocaust destinate învăţământului preuniversitar şi universitar, protejarea moştenirii culturale evreieşti, combaterea antisemitismului şi a altor forme de rasism şi xenofobie. Cu această ocazie, a făcut un apel pentru consolidarea educaţiei tinerei generaţii pentru ca aceasta să poată fi capabilă să denunţe şi să combată orice formă de extremism, intoleranţă, rasism sau antisemitism, acesta fiind un obiectiv absolut necesar pentru a putea modela un viitor democratic", se mai arată în comunicat.

Premierul a amintit, în context, că priorităţile României în calitate de Preşedinţie a Consiliului UE includ, în cel de-al patrulea pilon, Europa valorilor comune, teme legate de combaterea rasismului, intoleranţei, xenofobiei, populismului, antisemitismului şi descurajarea discursului bazat pe ură şi a amintit cele două evenimente internaţionale organizate de Preşedinţia română pe tema combaterii antisemitismului la nivel european şi la nivel naţional, inclusiv prin promovarea unui proiect care vizează înfiinţarea unui muzeu memorial al Holocaustului.

În comunicat se mai precizează că Viorica Dăncilă a participat, de asemenea, la ceremonia comemorativă de la Birkenau, care a încheiat Marşul Internaţional al Vieţii, eveniment dedicat memoriei evreilor din Balcani şi Europa de Est, victime ale Holocaustului.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Băsescu, despre Viorica Dăncilă: ”Desprinderea de Dragnea a început mai demult”
Dragnea recunoaște că Dăncilă nu a vrut remanierea în Parlament: ”Nu îmi permit să forțez”
Solicitarea pe care i-a transmis-o joi Viorica Dăncilă lui Klaus Iohannis
FULLSCREEN
Viorica Dăncilă, la Auschwitz. Premierul a participat la Marşul Vieţii. VIDEO
  • /

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO