Viorica Dăncilă, după ce a devenit președinte executiv al PSD: „Sunt exagerat de fidelă partidului”

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Dragnea si Dancila
Inquam Photos/ Octav Ganea

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, dumincă seara, că o „responsabilizează” faptul că a devenit noul președinte executiv al PSD.

Întrebată de ce nu şi-au putut prezenta mesajele contracandidaţii săi la Congresul PSD, Dăncilă a declarat:

„A dat mesaj Gabriela Firea, în a doua etapă. Era rândul doamnei Andronescu, al domnului Bănicioiu. Au plecat din sală. Nu vreau să judec, e modul domniilor lor de a proceda într-un fel sau în alt fel, dar asta nu cred că a influenţat votul. (...) Rezultatul votului a fost zdrobitor. (...) Mă responsabilizează", a spus ea la Antena 3, conform Agerpres.

Ea a precizat că a luat decizia să candideze pentru această funcţie deoarece a primit foarte multe solicitări.

„Am primit foarte multe telefoane din teritoriu, (...) de la organizaţii de femei, de la preşedinţi de organizaţii, de la persoane din teritoriu, m-a sunat primarul general al Bucureştiului, Gabriela Firea, şi mi-a spus: 'Noi vrem să candidezi, vrem o relaţie foarte bună între Guvern şi partid, vrem ca prim-ministrul să fie mult mai legat de partid, să puteţi să puneţi în aplicare programul de guvernare'. (...) Eu l-am sunat pe domnul preşedinte şi i-am spus de toate aceste lucruri. (...) Domnul Dragnea a spus că mă susţine, pe urmă, după ce eu am sunat", a mai spus Viorica Dăncilă.

În opinia sa, rezultatul votului pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD are la bază două motive.

„Acest număr mare de voturi cred că are la bază două motive: unu - am mers foarte mult în teritoriu, cunosc foarte bine fiecare preşedinte de organizaţie, am făcut multe acţiuni, am participat la multe evenimente, iar al doilea lucru - şi cred că este foarte important, după ce s-a întâmplat cu cele două guverne anterioare - cred că mulţi colegi au văzut această alegere ca şi una tehnică, o mai bună legătură între Guvern şi partid", a adăugat premierul PSD.

Totodată, ea a declarat că este „exagerat de fidelă” Partidului Social-Democrat.

„Sunt exagerat de fidelă partidului. (...) Lucrez cu domnul Dragnea de foarte mulţi ani. (...) Am pornit de la simplu membru de partid. (...) Domnul Dragnea m-a cunoscut de-a lungul timpului şi atunci când am obţinut rezultate bune şi atunci când nu am obţinut şi am recunoscut acest lucru şi am încercat să-mi îmbunătăţesc modul de a acţiona", a mai spus șefa Guvernului.

Ea a mai afirmat că a pune în aplicare programul de guvernare nu înseamnă că eşti „marioneta cuiva".

„Este adevărat că lucrez şi va trebui să lucrez cu Liviu Dragnea şi partidul. Eu pun în aplicare un program făcut de partid şi de Liviu Dragnea. Este normal. Dar asta nu înseamnă că, dacă pui în aplicare programul, eşti marioneta cuiva", a spus Dăncilă.

 Premierul Viorica Dăncilă a devenit sâmbătă preşedinte executiv al PSD, fiind votată de 2.880 de delegaţi prezenţi la Congresul extraordinar al PSD. S-au înregistrat 939 de voturi „împotrivă".

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO