Victor Ponta: Vor fi 24 de ministri. Dintre acestia, multi ministri delegati, plus vicepremier

Ultima actualizare: 21-12-2012 06:58
Victor Ponta - cover

La vremuri noi, cat mai multi ministri noi. Viitorul guvern va avea mai multe portofolii decat in prezent, pentru ca liderii USL si-au impartit frateste functiile. Exista, insa, doua nominalizari care zgandaresc orgoliile in interiorul USL.

"24 de ministri, dintre acestia sunt mai multi ministri delegati, plus vicepremieri. 13 intr-o parte, 13 intr-o parte. Domnul Oprea va fi viceprimministru fara portofoliu", a declarat Victor Ponta.

Victor Ponta va face miercuri publica lista finala a cabinetului sau. Doua dintre posibilele nominalizari starnesc, insa, rumoare in interiorul USL.

Potrivit unor surse ale Uniunii, Gabriel Oprea, liderul UNPR, nu ar fi dorit de unii liberali pentru functia de vicepremier si coordonator al Apararii si Internelor, pentru ca formatiunea sa a facut parte din guvernele anterioare.

Pe de alta parte, nici liberalul Relu Fenechiu nu ar fi agreat de social-democrati pentru Transporturi. In privinta celorlalti doi vicepremieri, negocierile par incheiate, iar functiile ii vizeaza pe Liviu Dragnea, pana ieri in carti pentru Interne, si pe Daniel Chitoiu. Dragnea se va ocupa si de Administratie si Dezvoltare Regionala, iar Chitoiu de Finante.

In ograda PSD intra trei ministere-cheie: Apararea, care ii va reveni actualului titulat de la Interne, Mircea Dusa. Bugetul, desprins din ministerul Finantelor, va fi condus, cel mai probabil, de Liviu Voinea, iar Educatia ramane la Ecaterina Andronescu.

Alti ministri care isi vor pastra portofoliile sunt Rovana Plumb, la Mediu, Titus Corlatean la Externe si Dan Nica la Comunicatii. Consilierul lui Victor Ponta, Eugen Teodorovici ar primi ministerul Fondurilor Europene, Iulian Iancu Energia si Dan Sova ar putea fi ministru coordonator pentru Proiecte de Infrastructura.

Liberalii ar putea merge la Interne pe mana lui Radu Stroe, Sanatatea s-ar intoarce la Eugen Nicolaescu, Economia i-ar reveni lui Varujan Vosganian, Justitia ar ramane la Mona Pivniceru, iar de ministerul Muncii s-ar ocupa tot Mariana Campeanu.

Conservatorul Daniel Constantin ramane si el cu Agricultura, iar colega sa de partid, Maria Grapini, va prelua Ministerul pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii. La ministerul Apelor si Padurilor va primi portofoliu Lucia Varga, fost secretar de stat la mediu din partea PNL. Ministerul Culturii va fi preluat de politologul Daniel Barbu.

Ministrii propusi ar putea fi audiati in comisiile de specialitate joi, iar vineri premierul Victor Ponta ar putea cere votul Parlamentului pentru noul sau cabinet.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!