Victor Ponta se duce in Germania sa se impace cu Angela Merkel

Ultima actualizare: 13-06-2013 06:56
Victor Ponta

Premierul face, luni si marti, o vizita in Germania, unde se va intalni cu cancelarul Angela Merkel.

Scopul declarat este, potrivit lui Victor Ponta, o revenire la nivelul anterior a relatiilor bilaterale care au suferit "o perioada de inghet" in urma crizei politice de anul trecut.

"In mod sigur, vizita din Germania are ca scop o revenire a relatiilor bilaterale la un nivel care a existat in anii trecuti si care anul trecut, in 2012, in urma crizei politice din Romania, a suferit o perioada de inghet, ca sa spun asa. Acesta este scopul principal. Dar daca vorbim de politici publice la nivel national si european, lucrurile sunt intr-o continua evolutie si nu sunt divizate in alb si negru, cine-i cu socialistii si cine-i cu crestin-democratii.

De altfel, am participat in urma cu cateva saptamani la un eveniment care, cel putin pentru mine, a fost cel mai spectaculos eveniment politic din cariera mea: 150 de ani de la infiintarea SPD-ului, la care a fost cancelarul! A fost pentru mine o lectie de politica de nivel inalt extraordinara", afirma Ponta intr-un interviu acordat agentiei Deutsche Welle, citat de Mediafax.

Pe de alta parte, premierul afirma ca agenda discutiilor din programul vizitei oficiale pe care o face in Germania vizeaza relatiile economice, el precizand ca va avea intalniri cu mari investitori germani interesati sa investeasca in Romania.

"Partea principala este legata de relatiile economice. Am intalniri cu mari investitori germani interesati sa investeasca in Romania. Cred ca e lucrul cel mai important - sa avem locuri de munca, mari firme germane care continua sa investeasca in Romania. si, dupa aceasta parte economica, vin relatiile politice la nivel european si regional", a spus Ponta.

Intrebat despre aderarea la Schengen, in contextul vizitei sale in Germania, premierul a aratat ca deciziile se vor lua la sfarsitul anului.

"Sigur ca e important pentru noi. insa deciziile se vor lua la sfarsitul anului", a spus Ponta.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO