Victor Ponta nu vrea sa demisioneze, in ciuda scandalului in care este implicat: "Imi voi duce mandatul la bun sfarsit"

Ultima actualizare: 19-09-2015 06:51
Victor Ponta in sedinta de Guvern

Premierul Victor Ponta a afirmat, marti, ca intentioneaza sa-si incheie mandatul in fruntea Guvernului la termen, in decembrie 2016, deoarece mai are cateva proiecte importante de realizat.

"Vreau sa-mi duc mandatul la bun sfarsit, in decembrie 2016, pentru ca (...) am promis oamenilor inapoi pensiile, salariile, am promis scaderea TVA-ului, le-am facut, dar sa stiti, cand rezolvi o suta de probleme apar alte o suta si sunt cateva lucruri importante pe care vreau sa le fac anul acesta si la anul, lucruri care privesc viata oamenilor. Ma refer la legea salarizarii in domeniul bugetar (...), ma refer la acele masuri din Codul fiscal care au fost amanate un an si care pot sa fie devansate, ajutand companiile sa faca mai multe locuri de munca, sa-i plateasca mai bine pe angajati, ma refer la salariul minim (...), ma refer la combaterea evaziunii fiscale (...). Deci eu nu spun ca in decembrie 2016 o sa termin toate treburile pe care le am la Guvern, or sa mai ramana si altele, insa am un mandat de dus la bun sfarsit, il voi duce la bun sfarsit", a declarat Ponta, conform Agerpres, care citeaza Antena 3.

In opinia sa, singurii in masura sa decida cine va guverna Romania sunt cetatenii, care se vor pronunta prin vot la alegerile parlamentare de anul viitor.

"Eu cred ca, stiti cum spune romanul, daca ceva merge bine, hai sa nu stricam. si la anul vor fi alegeri, vor participa partidele politice si oamenii vor decide la vot. Deocamdata lucrurile merg bine si nu vreau sa le stricam, deci, clar, vreau sa raman sa-mi termin mandatul în decembrie 2016", a afirmat Victor Ponta.

Premierul este cercetat de DNA pentru infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor, la data faptelor avocat, in acelasi dosar cu fostul ministru Dan Sova, acuzat de fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO