Victor Ponta: Noi ne ocupam de guvernare. Guvernul Boc ramane cel mai incompetent si mai corupt

29-04-2013 12:38

Presedintele PSD, premierul Victor Ponta, a declarat, luni, in inceputul sedintei BPN, ca presedintele Traian Basescu se ocupa de "rescris istoria", insa Guvernul Boc ramane "cel mai incompetent si corupt".

"Eu zic sa ne ocupam de guvernare, rescrierea istoriei este treaba domnului Basescu. Cred in continuare ca Guvernul Boc a fost cel incompetent si mai corupt guvern pe care l-a avut Romania si ca noi ne chinuim de un an doar sa reparam ce au stricat ei si sa-i dam la Parchet pe hotii lor. Asta ca sa fie foarte clar apropos de cine pe cine lauda, asta e, am venit dupa niste incompetenti si dupa niste hoti la guvernare. Nu e prima data, e adevarat, dar cred ca avem sanse sa reconstruim Romania", a declarat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, referindu-se la situatia economica a Romaniei, ca "nava e la cheu, in port sigur", el multumind pentru ca s-a ajuns aici guvernelor Boc, Ungureanu si Ponta.

"Am trait cu toate cele trei guverne si incerc sa dau fiecaruia ce-i al lui. Guvernul Boc a pus interesul national deasupra interesului de partid si practic si-a sacrificat voturile pentru a restabili echilibrul macroeconomic al tarii, pentru a da sanse la reluarea dezvoltarii, pentru a reda romanilor demnitatea. O tara care imprumuta bani de la Fond ca sa-si plateasca salariile cu pensiile nu e o tara cu cea mai buna reputatie", a afirmat Basescu.

Seful statului a adaugat ca multumeste si Guvernului Ungureanu pentru ca "nu a afectat parcursul de recuperare si de recuperare a dezechilibrelor", spunand ca acelasi lucru este valabil si pentru Guvernul Ponta.

"Mi-a fost teama - si va pot spune ca asta a fost perioada care mi-a dat increderea ca se poate coabita cu Guvernul Ponta - ca acest guvern ar fi putut lua masuri populiste, excesive, care sa strice din nou echilibrele, in perspectiva alegerilor din iarna. N-a facut-o si de aceea consider ca si-a adus contributia la atingerea rezultatelor de astazi", a spus Basescu.

Acesta a mai afirmat ca Romania a ajuns la stadiul la care nu se mai bate pentru supravietuire.

"Trebuie sa reluam batalia pentru cresterea economica durabila, prin gasirea unui optim intre dezvoltarea bazata pe investitii si dezvoltarea stimulata de consum. Teoria ca stimularea excesiva a consumului este o soutie de crestere economica s-a dovedit a fi falsa. E clar ca trebuie gasit optimul de dezvoltare prin investitii si un consum optim care sa nu ne readuca la situatia din 2008", a declarat Traian Basescu.

Basescu a aratat anterior ca, potrivit datelor publicate de Eurostat pentru anul 2012, Romania inregistreaza o datorie publica de 37,8% si un deficit bugetar de 2,9%.

"As vrea sa privim ce inseamna saltul de la 9% la 2,9% . Saltul este enorm si nu exista niciun stat din UE care sa fi avut deficit de 9% sa-l reduca in interval de practic doi ani si jumatate. A fost un efort urias pe care l-au facut romanii, un efort care a aratat ca natiunea romana este capabila de performanta, iar sacrificiul pe care l-au facut romanii in aceasta perioada de austeritate este un sacrificiu pe care putine natiuni din Europa l-au facut", a adaugat presedintele. De altfel, seful statului le-a multumit romanilor pentru sacrificiile facute din anul 2010.

El a precizat ca, in acest moment, Romania revine in parametrii Tratatului de la Maastricht si redevine o tara credibila pe pietele de capital.

"Acest lucru se datoreaza in primul rand sacrificiilor pe care cetatenii romani le-au acceptat, si eu le multumesc pentru acest sacrificiu enorm pe care l-au facut si pe care nu l-a facut nicio alta natiune din UE", a spus Traian Basescu.


VIDEO PROTVPLUS.RO