Ponta, despre acordul cu Basescu: Vorbim la persoana a doua plural si fara epitete din regnul animal


Ultimul update: Sambata 22 Decembrie 2012 06:44
Data publicarii: Miercuri 19 Decembrie 2012 07:43
Categorie: Stiri Politice

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, ca acordul pe care l-a semnat cu presedintele Traian Basescu contine o fraza in care se arata ca cei vor folosi persoana a doua plural si nu vot utiliza epitete sau comparatii din regnul animal.

"Colegilor le dau acum textul acordului de pace intre presedinte si prim-ministru. Presa o sa fie foarte dezamagita, ca nu-i nimic acolo. Dumneavostra, colegii mei, o sa cititi doar o fraza interesanta care spune ca intre presedinte si prim-ministru trebuie sa vorbim la persoana a doua plural, sa nu folosim epitete, sa nu folosim comparatii din regnul animal", a spus Ponta.

El a fost intrebat de Viorel Hrebenciuc daca acordul nu are anexa. "Nu am anexa, ce anexe, iar incepeti? Iar va ia presa in serios, pe bune", i-a replicat Ponta, razand.

Ponta i-a spus lui Hrebenciuc ca partidul s-a schimbat si ca s-a făcut o negociere si fara acesta.

"Ei, vezi ca se poate?", a mai spus Hrebenciuc.

Premierul Victor Ponta a anuntat ca a discutat cu presedintele Traian Basescu despre acordul semnat saptamana trecuta si ca a convenit cu acesta ca documentul sa fie prezentat public miercuri.

"L-am intrebat pe presedinte si maine, dupa ce finalizam toate discutiile cu Guvernul, o sa dau publicitatii acordul", a spus Ponta, conform Mediafax, care citeaza B1TV.

El a relatat ca intalnirea cu seful statului de saptamana trecuta a fost organizata intr-un mod mai complex, dupa o serie de tatonari prin intermediari, de genul discutiilor dintre "israelieni si palestinieni", iar intrevederea a avut loc in final pentru a se evita un "razboi nuclear".

Ponta a adaugat ca Basescu nu l-a anuntat ca va inmana documentul liderilor europeni si ca va face acest gest in fata camerelor de luat vederi, dar ca nu a fost deranjat de acest gest.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti seara, ca premierul Victor Ponta va trebui sa dea publicitatii "cat mai curand" textul acordului dintre acesta si presedintele Traian Basescu, mentionand ca, din punctul sau de vedere, acest document nu ar fi trebuit semnat.

VIDEO PROTVPLUS.RO