Victor Ponta: Iohannis sa redevina presedintele Romaniei, pentru a-l trata "cu acelasi respect"

Ultima actualizare: 30-07-2015 00:02
Victor Ponta, Klaus Iohannis

Premierul Victor Ponta si-a reafirmat dorinta ca seful statului, Klaus Iohannis, sa redevina presedintele Romaniei, adaugand ca acesta ''nu are treaba cine cui ii face dosare''.

La o emisiune televizata, Ponta a precizat ca nu a mai vorbit cu presedintele Iohannis de pe data de 5 iunie, iar atunci a vorbit "cu presedintele PNL".

"O sa vorbesc si vorbesc cu presedintele Romaniei si datoria mea ca prim ministru e sa vorbim, sa ne intelegem. Nu am vorbit pe Codul fiscal, a fost ministrul de Finante, a cerut sa discute, nu a vrut presedintele. Pe 5 iunie eu nu am vorbit cu presedintele Romaniei, eu am vorbit cu presedintele PNL care mi-a zis vreau sa pleci tu ca uite ti s-a facut un dosar si sa vina guvernul meu. Stati un pic! Presedintele Romaniei nu are treaba in primul rand cine cui ii face dosare, ca d-aia politizam justitia. Daca justitia face dosare nu e nicio problema. De ce sa plece guvernul USL - PSD-UNPR-ALDE - sa vina guvernul PNL? (...) Au spus un singur lucru (n.r. liberalii). Ca vor sa faca TVA 19% si acum o sa voteze contra", a explicat Ponta, luni, potrivit Agerpres care citeaza A3.

El a aratat ca isi doreste ca seful statului sa redevina presedintele tarii pentru a-l trata "cu acelasi respect".

"Sunt doua faze diferite. Pana-n iunie am avut o relatie mai mult decat corecta, echilibrata. Am avut acel moment pe care nu l-am inteles nici pana acum, de ce a respins, a dat inapoi, cum a dat si Codul fiscal, a dat si Codul silvic si pana la urma l-a promulgat. De ce a facut acel lucru? Probabil l-a sfatuit un consilier al lui care-i vrea binele, intre ghilimele. Probabil acelasi care l-a sfatuit acum cu Codul fiscal. Deci, in afara de acea sincopa am avut o relatie extrem de corecta si civilizata intre doi oameni care au fost competitori in campanie si ... Dupa care am avut de-a face cu presedintele PNL, nu cu presedintele Romaniei, am considerat ca am fost tratat incorect. Am spus lucrul acesta", a adaugat premierul.

Pe de alta parte, el a sustinut ca nu s-a prezentat la ceremonia de investire in functie a ministrului Transporturilor pentru ca nu se putea deplasa fara carje.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO