Victor Ponta despre organizarea simultana a alegerilor: "Nu constituie un exercitiu democratic"

01-09-2011 14:48

Victor Ponta

Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, ca varianta comasarii alegerilor va fi discutata in Comitetul Executiv National (CExN) al partidului, opinia lui fiind ca nu reprezinta o solutie corecta si democratica.

Victor Ponta a afirmat ca eventuala comasare a alegerilor locale cu cele parlamentare "nu constituie un exercitiu democratic si nu reprezinta o solutie corecta si democratica".

El a precizat ca va propune CExN si grupurilor parlamentare ale PSD sa accepte orice solutie care sa duca la alegeri parlamentare anticipate.

Ponta a precizat ca, potrivit art. 89 din Constitutie, Parlamentul nu poate fi dizolvat in ultimele luni ale mandatului presedintelui, si nu in ultimele sase luni ale functionarii Legislativului.

Comitetul Executiv National al PSD va mai da un vot formal pentru sustinerea proiectului legislativ al USL privind votul uninominal majoritar intr-un singur tur pentru alegerea parlamentarilor, sanctionarea cu pierderea mandatului a celor care migreaza politic de la un partid la altul si reducerea numarului de parlamentari.

"Vom avea un mandat din partea CExN de a ne opune prin toate mijloacele parlamentare si extraparlamentare intentiei declarate a PDL si a domnului Baconschi de a frauda votul romanilor din Diaspora. PSD isi doreste ca romanii din Diaspora sa voteze, ca votul lor sa fie corect si orice incercare a lui Baconschi de a fura asa cum a falsificat rezultatele la Paris cand era ambasador, de a fura si falsifica vointa romanilor din strainatate trebuie oprita", a mai spus Ponta.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO