Victor Ponta, despre criza francilor elvetieni: "Sa nu vindem iluzii. Nu e ceva ce tine de un partid, de un Guvern"


Ultimul update: Joi 22 Ianuarie 2015 06:46
Data publicarii: Luni 19 Ianuarie 2015 14:56
Categorie: Stiri Politice
Victor Ponta la Guvern

Premierul Victor Ponta a declarat ca nu exista o solutie a unui partid in privinta crizei francilor elvetieni si nu tine de un Guvern, el facand apel la ”a nu vinde iluzii si la a nu crea asteptari nerealiste”.

”Nu exista o solutie a unui partid. Exista doar posibilitatea, in discutiile cu BNR, cu bancile private, cu grupurile parlamentare, sa vedem ce masuri legislative se pot adopta. Vreau sa fac un apel: E vorba de 75.000 de persoane. Cu siguranta, daca se poate face ceva pentru sprijinul acestora, s-a discutat, domnul Valcov cu BNR, mai multe posibilitati. Insa vreau, si eu imi asum acest lucru, vreau sa nu vindem iluzii, vreau sa nu cream asteptari nerealiste”, a spus Ponta.

El a precizat ca punctul de vedere exprimat de prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu este unul extrem de demagogic si care nu se poate aplica intr-o societate democratica.

”Ideea e sa avem discuti, sa vedem ce in ce masura putem sprijini, cand apar crize financiare. Nu e ceva care tine de un partid, de un Guvern. E vorba despre economie de piata, despre diverse institutii publice si private care au responsabilitati. Spre deosebire de cei care vor sa castige capital politic prin demagogie, eu cred ca asemenea masuri nu se pot face decat dupa ce discuti si ai opinia specialistilor ca sunt fezabile”, a mai spus Ponta.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO