Afla ce avize au primit ministrii lui Croitoru de la comisiile parlamentare


Ultimul update: Joi 04 Octombrie 2012 16:40
Data publicarii: Miercuri 28 Octombrie 2009 00:00
Categorie: Stiri Politice
Blaga are unda verde de la comisiile parlamentare ...
Afla ce avize au primit ministrii lui Croitoru de ...

UPDATE: Cele cinci comisii parlamentare au continuat joi audierea ministrilor propusi de premierul desemnat, Lucian Croitoru. Votul din comisii este consultativ. Conteaza numai decizia plenului.

29 octombrie

Cristian Vladescu, propus pentru functia de ministru al sanatatii, a primit aviz negativ, joi, din partea parlamentarilor din Comisiile pentru sanatate, fiind inregistrate 15 voturi "impotriva" si 11 favorabile.

Emeric Saghi, propus pentru portofoliul Internelor, a fost avizat negativ de Comisiile de specialitate de la Parlament, el primind 40 de voturi "impotriva" si 26 de voturi "pentru".

Ministrul Theodor Paleologu, nominalizat pentru portofoliul Culturii, a fost avizat negativ de Comisiile reunite de resort ale Parlamentului, primind 20 de voturi "pentru" si 23 "impotriva" si nicio abtinere.

Liderul PD-L Adriean Videanu a fost avizat negativ pentru portofoliul Economiei, primind 36 de voturi "impotriva" si 29 de voturi "pentru".

Ministrul Mihai Stanisoara, nominalizat pentru portofoliul Apararii, a fost avizat negativ, primind 20 de voturi "impotriva" si 13 "pentru".

Candidatul pentru postul de ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, a primit aviz negativ din partea Comisiilor parlamentare pentru Invatamant, 21 de parlamentari votand "impotriva", 15 "pentru" si inregistrandu-se 2 abtineri.

Radu Berceanu, propus ca ministru al Transporturilor si Comunicatiilor, a primit aviz negativ, cu 42 de voturi "impotriva" si 33 "pentru".

Parlamentarii au decis joi, cu 15 voturi "pentru" si 21 "impotriva" sa dea aviz negativ candidaturii Sulfinei Barbu, propusa pentru functia de ministru al Mediului.


28 octombrie

Majoritatea parlamentara anunta initial solemn ca numai Bogdan Aurescu, de la Externe, ar avea o sansa.

Cu toate acestea, democrat-liberalul Vasile Blaga, primul dintre cei 14 ministri invitati la audieri, a iesit de acolo cu fruntea sus, cu aviz pozitiv. Spre surprinderea liberalilor si a social-democratilor, l-au investit cu incredere cei din grupul minoritatilor, plus UDMR.

Adrian Radulescu, propus ministru al Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale, a primit aviz negativ din partea celor patru comisii parlamentare care l-au audiat miercuri, cu 43 de voturi "impotriva" si 26 "pentru".

 La audierea lui Mihai Seitan, propus pentru Ministerul Muncii, a iesit scandal, iar votul a fost negativ. La fel si in cazul lui Gheorghe Pogea de la Finante, care, in debutul sedintei, nu si-a gasit ochelarii.

Si Catalin Predoiu a fost avizat negativ, miercuri, pentru portofoliul Justitiei de catre Comisiile reunite ale Parlamentului, el primind 26 de voturi "pentru", 36 de voturi "impotriva" si trei abtineri.

Tags: guvern,

Soarta guvernului Croitoru, decisa pe 4 noiembrie
Blaga: MAI va zbarnai in organizarea alegerilor
Vasile Blaga: Eu cred ca guvernul Croitoru va trece in Parlament
VIDEO PROTVPLUS.RO