USR: Liderii europeni au arătat că le pasă de România mai mult decât aleşii de la guvernare


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 03 Octombrie 2018 14:18
Categorie: Stiri Politice
viorica dancila

USR salută poziţia liderilor europeni şi a membrilor grupurilor politice în cadrul dezbaterii privind statul de drept în România din plenul Parlamentului European de la Strasbourg.

"Ca şi în Comisia LIBE, liderii europeni au arătat că le pasă de România mai mult decât o fac aleşii din coaliţia de guvernare. Mesajele transmise de prim-vicepreşedintele Comisiei Europene Frans Timmermans arată preocuparea faţă de tendinţa de îndepărtare a României de valorile europene şi de traseul autoritarist pe care coaliţia de guvernare îl vrea instaurat în numele unei pretinse reforme în justiţie", se arată într-un comunicat de presă transmis de Uniunea Salvaţi România, relatează Agerpres.

Senatorul USR Radu Mihail, prezent la dezbaterea din PE, a opinat că prim-ministrul Viorica Dăncilă a mers la Strasbourg "cu mesajele primite" de la preşedintele PSD, Liviu Dragnea "ca să tragă la răspundere" Uniunea Europeană.

"Premierul a avut un discurs anti-UE şi sfidător la adresa instituţiilor europene pentru a apăra corupţia din România şi a fost aplaudată la scenă deschisă de extremiştii anti-europeni. Dimensiunea manipulării încercate astăzi de reprezentanţii de PSD-ALDE a atins cote care au determinat inclusiv o distanţare evidentă din partea grupului social-democrat din PE faţă de PSD", a susţinut senatorul.

Conform USR, UE îşi doreşte o Românie în sânul familiei europene, însă "în joc sunt valorile europene, democraţia, statul de drept şi chiar viitorul edificiului european".

"Am văzut astăzi o adunare de fanatici ai PSD şi ALDE care au atacat Uniunea Europeană, care şi-au etalat maşinăria de propagandă şi i-au certat pe oficialii europeni pentru că le pasă de România. Mă tem că astăzi le-a fost acordată ultima şansă celor de la PSD şi ALDE să se oprească din distrugerea României. Degeaba a cerşit doamna prim-ministru încredere în ce face Guvernul actual. Românii suferă sub dictatura Dragnea şi urmează sancţiunile în plan european! Schimbaţi direcţia până nu devine prea târziu", a declarat preşedintele USR, Dan Barna.

Potrivit USR, lupta împotriva corupţiei este esenţială pentru democraţia şi parcursul european al României.

"Dezinformările transmise de Viorica Dăncilă arată dispreţul PSD-ALDE pentru valorile europene pe care le consideră piedici în drumul coaliţiei pentru acapararea oricărei forme de democraţie. USR rămâne ferm de partea instituţiilor europene, a aliaţilor noştri europeni şi a cetăţenilor români în ce priveşte perpetuarea şi consolidarea democraţiei, a statului de drept şi a parcursului european, singura variantă reală de dezvoltare pentru România", transmite sursa citată.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO