"USL traieste". Calin Popescu Tariceanu anunta refacerea USL, prin inlocuirea PNL cu PLR, chiar inainte de alegeri

10-11-2014 13:20


Calin Popescu Tariceanu

Calin Popescu Tariceanu sustine ca, in zilele urmatoare, pe scena politica romaneasca va aparea din nou Uniunea Social Liberala, dupa ce Partidul Liberal Reformator se va alatura PSD si PC.

Intrebat daca aceasta alaturare va fi una simbolica, in conditiile in care PLR nu exista deocamdata din punct de vedere juridic, Tariceanu a dat asigurari ca este vorba despre o "refacere cu substanta".

"Nu, e o refacere cu substanta. Sigur, nu putem sa punem noul proiect intr-o suprapunere perfecta peste cel vechi, dar ceea ce e important este faptul ca vom avea din nou o constructie politica in care sa fie reprezentat PSD si PLR ... si celelalte formatiuni, desigur." - a declarat presedintele Senatului.

La insistentele jurnalistilor, care i-au atras atentia ca PLR nu este recunoscut in Registrul Partidelor Politice, Tariceanu a explicat ca este vorba despre "doua lucruri separate".

"Sunt doua lucruri care trebuie separate. Pe de o parte avem constructia si ideea politica, si sigur ca aceasta constructie politica urmeaza sa primeasca si o haina juridica. Ele nu sunt conditionate, dar primeaza actiunea politica."

El a dat asigurari ca noul USL va fi anuntat in zilele urmatoare, pana duminica, atunci cand are loc turul 2 al alegerilor prezidentiale.

Intrebat, pe de alta parte, daca PLR intra la guvernare, el a raspuns: "Nu sunt lucruri neaparat legate, nu exista o conditionare in acest sens".

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO