Un deputat PSD cere convocarea urgenta a CExN si CN pentru o pozitie de solidaritate cu Nastase

22-06-2012 08:23

PSD

Deputatul PSD Ion Stan, demis, luni, de BPN din functia de presedinte al organizatiei Dambovita, a cerut, joi, intr-o scrisoare deschisa, convocarea urgenta a CExN si CN pentru adoptarea unei pozitii de solidaritate cu Adrian Nastase.

Ion Stan precizeaza ca procesul in care Nastase a fost condamnat este, de fapt, procesul campaniilor electorale ale PSD si acuza faptul ca actualii lideri ai partidului, dar si ministri in Guvernul Ponta, tac in aceasta privinta, ascunzandu-se dupa fotoliile de demnitari.

"Desi PSD are in aceste momente o mare si grava problema, care a iesit la veala odata cu tentativa de suicid a lui Adrian Nastase, liderii marcanti ai partidului tac, iar ministrii partidului se ascund in spatele fotoliilor de demnitari pe care le ocupa in Guvernul Ponta. Procesul in care Nastase a devenit victima strategiilor de lupta impotriva coruptiei ale lui Traian Basescu si Monica Macovei nu a fost procesul lui Nastase, ci procesul campaniilor electoral ale PSD din anul 2004", precizeaza Ion Stan intr-o scrisoare deschisa adresata presedintilor organizatiilor judetene ale PSD si parlamentarilor PSD.

Stan le cere liderilor de filiale PSD si parlamentarilor partidului sa nu se complaca intr-o atitudine lasa care suna a vinovatie colectiva. "Tacerea noastra, a tuturor, ne acopera de rusine si atitudinea lasa in care ne complacem suna a vinovatie colectiva pentru «asa zisele ilegalitati» de care suntem acuzati ca le-am fi savarsit in campania pentru alegerile generale si prezidentiale din 2004", precizeaza Stan.

El mentioneaza ca Nastase nu a putut accepta o sentinta nedreapta si o condamnare esentialmente politia, pe care Traian Basescu i-ar fi promis-o si care ar fi fost validata de "protectorii externi" ai acestuia, care i-au cerut capul lui Nastase.

"Asadar, problema pe care o are PSD este una de a opta intre asumarea unei atitudini corecte in ceea ce priveste un proces care a avut ca obiect campania sa electorala sau a adopta atitudinea lasa de indiferenta fata de actiunile unei justitii care functioneaza dupa criterii de oportunitate politica. Va adresez rugamintea de a solicita conducerii PSD convocarea de urgenta a unei reuniuni a Comitetului Executiv National si a Consiliului National pentru a analiza situatia creata si pentru a exprima o pozitie publica de solidaritate cu Adrian Nastase si cu familia acestuia", mai arata Stan in scrisoarea citata.

Ion Stan a fost demis, luni, prin votul unanim al Biroului Permanent National, de la presedintia PSD Dambovita si inlocuit cu noul presedinte al CJ Dambovita, Adrian Tutuianu.

Unul dintre forurile de conducere a PSD a carei convocare o solicita Ion Stan, respectiv Consiliul National, este condus de Adrian Nastase.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26