Un deputat ex-AUR sfidează legea în Parlament. Nu poartă mască: Covid-19 ”e o răceală”

Dată publicare: 30-03-2021 16:05
Dată actualizare: 30-03-2021 16:34


Deputatul neafiliat Mihai Lasca, fost lider al filialei AUR Bihor, susține că Sars-Cov-2 este doar ”o răceală”, drept pentru care nu se va vaccina niciodată împotriva Covid-19 și nici nu poartă mască atunci când intră în magazine.

De altfel, fostul membru AUR, care a fost dat afară din acest partid în luna martie a acestui an, nu a purtat mască nici când a stat de vorbă cu jurnaliștii, pe holurile Parlamentului, sfidând astfel legea.

 

În opinia sa, Covid-19 ”e o răceală de care ne îmbolnăvim cu toții la un moment dat și peste care trecem cu bine.”

De altfel, el s-a declarat ”insultat” atunci când a fost întrebat de jurnaliști dacă se va vaccina împotriva noului coronavirus.

Reporter: Dar vaccinul l-ați făcut?

Deputatul Mihai Lasca: ”Vaccinul? Mă insultați când mă întrebați asta”.

Reporter: Și nu vă vaccinați de Covid?

Deputatul Mihai Lasca: ”M-am vaccinat când am fost mic. E suficient”.

Reporter: Deci nu veți face vreun vaccin.

Deputatul Mihai Lasca: ”Niciodată”.

Reporter: N-ați avut nicio rudă bolnavă până acum?

Deputatul Mihai Lasca: ”Nu, n-am rudă bolnavă.”

Reporter: Niciun prieten? Nicio cunoștință?

Deputatul Mihai Lasca: ”Ba da, am foarte multe cunoștințe care s-au îmbolnăvit de așa zisa răceală covid, care s-au însănătoșit foarte repede. Oamenii se îmbolbăvesc foarte mult când ajung în spital și se ... Și voi îi îmbolnăviți foarte mult oamenii, pentru că le induceți tot felul de temeri și le inoculați starea asta gravă de periculozitate a acestei răceli”.

Mihai Lasca a intrat în Parlament după ce a fost ales pe listele AUR Bihor, la Camera Deputaților, însă a fost dat afară deoarece ”a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional și este condamnat penal pentru vătămare corporală”.

Întrebat care este motivul pentru care nu mai este membru al AUR, a spus că ... nu știe.

Reporter: Care a fost motivul pentru care ați demisionat din AUR?

Deputatul Mihai Lasca: ”Nu știu, am publicat pe pagina mea care a fost motivul ..”

Și totuși, dacă nu poartă mască îmnpotriva Covid-19, cum își face cumpărăturile la supermarket deputatul Mihai Lasca? El spune că dacă nu îi face nimeni observație, atunci intră în magazin fără mască.

Reporter: Atunci când mergeți în supermarket la cumpărături purtați mască?

Deputatul Mihai Lasca: ”Nu știu. Câteodată o port.”

Reporter: Vă lasă să intrați în magazine fără mască?

Deputatul Mihai Lasca: ”Păi dacă mă lasă intru, dacă nu mă lasă nu intru.”

Reporter: Și nu vă faceți cumpărături?

Deputatul Mihai Lasca: ”Nu.”

Reporter: Acum aveți mască la dumneavoastră?

Deputatul Mihai Lasca: ”Ăăă, am mască, sigur că da”.

Reporter: Puteți să ne o arătați, vă rugăm?

Deputatul Mihai Lasca: ”Da, dar e în geantă..”

Cine este Mihai Lasca

 

Ioan Mihai Lasca a fost liderul filialei din Bihor a Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

El a fost exclus din acest partid în februarie 2021 din cauza unor probleme penale, de care cei din AUR nu știau, au precizat ei într-un comunicat: 

”La momentul includerii sale pe listele de candidați AUR, Mihai Lasca a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional și este condamnat penal pentru vătămare corporală. Trecutul său de natură infracțională și comportamentul nesincer în raport cu colegii de partid îl fac pe domnul Lasca să fie incompatibil cu principiile și valorile AUR. Începând cu data prezentei decizii, domnia sa își va exercita mandatul de deputat în afara grupului AUR”, conform comunicatului.

Potrivit AUR, Mihai Lasca este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional și este condamnat penal pentru vătămare corporală.

De altfel, potrivit unui comunicat DIICOT din 2016, Lasca a fost trimis în judecată alături de alte 13 persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea de instrumente de plată electronică, deținere de instrumente în vederea falsificării de valori, punerea în circulație de valori falsificate, acces ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos prin transmiterea neautorizată de date de identificare. 

Anchetatorii au arătat în rechizitoriu că ”începând cu anul 2012, membrii grupului infracţional au desfăşurat atât în România cât şi în state ale Uniunii Europene, respectiv Cehia, Olanda şi Germania, activităţi de skimming (montarea aparaturii artizanale de copiere a datelor de identitate a card-urilor folosite la ATM-uri de clienţii diferitelor bănci din ţările mai sus menţionate) precum şi activităţi de retrageri de numerar sau achiziţionări de bunuri de la societăţi comerciale prin folosirea de card-uri contrafăcute.” 

În replică, după excluderea sa din AUR, deputatul Lasca a postat un mesaj pe Facebook în care susține că ”nu exista o decizie definitivă și irevocabilă de condamnare la adresa mea, din partea instanțelor judecătorești din România”.

Acuzațiile care mi se aduc în presă invocate ca unul din motivele excluderii din acest partid, vizează viata mea personală făcând referire la acțiunile mele in apărarea integrității familiei și nu au legătură cu activitatea mea politică” - mai spune parlamentarul de Bihor.


VIDEO PROTVPLUS.RO