Turcan: PSD a construit un buget pe prognoze mincinoase şi a alocat bani doar pe hârtie


Ultimul update: Vineri 29 Noiembrie 2019 16:10
Data publicarii: Vineri 29 Noiembrie 2019 15:57
Categorie: Stiri Politice
Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan a lansat acuzații grave la adresa PSD, susținând că social-democrații au ”construit un buget bazat pe prognoze mincinoase şi au alocat bani doar pe hârtie”.

”Ca să clarificăm ce-i cu această rectificare: PSD a construit un buget bazat pe prognoze mincinoase şi a alocat bani doar pe hârtie, în realitate nu au fost scrise proiecte, nu au fost depuse cereri de finanţare şi nu s-a dorit cheltuirea banilor gratuiţi de la UE”, a scris, vineri, pe Facebook, Raluca Turcan, potrivit News.ro.

Aceasta explică faptul că rectificarea ”rezolvă situaţia critică în care se găseau la final de an mai multe domenii lăsate de guvernul PSD fără bani”.

Vor fi, astfel, alocate fonduri pentru plata pensiilor şi a salariilor din sistemul public, dar şi a drepturilor de asistenţă socială. Primăriile vor primi bani pentru a plăti toate cheltuielile legate de asistenţă socială, cheltuieli puse în seama primarilor de Guvernul PSD. Addevărul trebuie spus: guvernul PSD a lăsat în aer, fără finanţare, domenii critice. În total, peste 6,5 miliarde de lei vor fi alocate pentru acoperirea găurilor la bugetul de sănătate şi la cel al asigurărilor sociale”, a mai scris Turcan.

Potrivit acesteia, în ultimele două săptămâni, s-au recalculat jumătate din dosarele de la Casa de Pensii.

Astfel, au mai fost alocate 46 milioane de lei pentru plata pensiilor recalculate pentru luna viitoare. S-au prevăzut şi 70 milioane lei pentru programul Tomata. Program cu care PSD s-a lăudat, dar pe care a uitat să îl bugeteze”, a mai explicat Turcan.

Vicepremierul afirmă că ”Educaţia, Transporturile şi Agricultura nu pierd niciun leu”.

”Banii care apăreau în dreptul acestor ministere nu au existat niciodată în realitate, ci doar pe hârtie. Erau bani pentru proiecte cu finanţare europeană pentru care Guvernul PSD nu a mişcat un deget să le implementeze. Concret: La Educaţie, bugetul a fost diminuat cu o sumă trecută doar pe hârtie, inexistentă în realitate, pentru un proiect european, «România modernă, România digitală», pentru care Guvernul PSD nici măcar nu a întocmit documentaţia! La Transporturi, fondurile europene au fost alocate doar pe hârtie pentru infrastructură. În realitate, Guvernul PSD a blocat sau a reziliat acele contracte. În Agricultură, investiţiile din fonduri europene nerambursabile pentru intervalul 2014 – 2020 au eşuat”, a mai scris Turcan.

Aceasta susţine că, în mai puţin de trei săptămâni de la instalare, ”Guvernul PNL a identificat urgent resursele bugetare care nu mai puteau fi utilizate până la finalul anului, din cauză că proiectele nu au fost demarate”.

”Aceste resurse au fost rapid realocate către domeniile care aveau nevoie stringentă de bani. Acesta este adevărul despre situaţia financiară a ţării, iar românii trebuie să-l cunoască. De acum încolo, s-a terminat cu falsificarea informaţiilor despre bugetul ţării”, a mai spus Raluca Turcan.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO