Tudorel Toader si-a dat demisia din functia de ministru al Justitie. Mesajul transmis pe Facebook

15-06-2017 08:58


Tudorel Toader

Tudorel Toader si-a dat demisia din functia de ministru al Justitiei joi dimineata, la putin timp dupa ce declarase ca "face parte din Guvern".

Tudorel Toader si-a anuntat demisia printr-un anunt postat pe facebook: "Exprimand deplina solidaritate cu membrii Guvernului, am depus demisia mea din demnitatea de Ministru al Justitiei".

Cu aproximativ o ora inaintea anuntului, Tudorel Toader, a afirmat ca se afla in continuare in functie si isi va indeplini obligatiile, insa va respecta deciziile politice si juridice care decurg din retragerea sprijinului politic al Guvernului.

El a precizat ca este independent si nu face parte nici din "tabara" Liviu Dragnea si nici din cea a lui Sorin Grindeanu.

"Inca fac parte dintr-un Guvern, un Guvern care am vazut ca ieri a pierdut sprijinul politc, dar care are inca suportul, sprijinul, juridic. Personal cred ca in momentul in care se retrage sprijinul politic pentru un Guvern in ansamblul lui se retrage implicit sprijinul politic si pentru fiecare membru al Guvernului, chiar daca este membru al unui partid sau altul sau este independent. (...) Sigur, voi respecta deciziile care voi fi luate pe cele doua componente: politica si juridica", a spus Toader, la sosirea la Ministerul Justitiei.

El a afirmat ca in acest moment continua sa isi exercite atributiile. "Eu ma duc acum la ora 9.00, avem o dezbatere pe proiectul de lege privind modificarea legii cetateniei. (...) La ora 12.00 particip la sectia de judecatori a CSM, asadat indeplinesc obligatiile pana in ultimul moment. (...) Eu sunt ministrul Justitiei, astazi, inca", a afirmat Toader.

Ministrul Justitiei a mai adaugat ca "nu face parte din nicio tabara", intrebat daca il sustine pe Liviu Dragnea sau pe Sorin Grindeanu.

Tudorel Toader contesta evaluarea facuta de PSD: Obiectivele programului de guvernare sunt pe 4 ani, nu pe 4 luni

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, contesta evaluarea prezentata de PSD si spune ca obiectivele programului de guvernare sunt pe patru ani, nu pe patru luni, el dand exemplu Cartierul Justitiei, care va reuni, pe 11 hectare, toate instantele judecatoresti si care se regaseste in bilantul nerealizarilor Guvernului Grindeanu prezentat miercuri seara in sedinta CEx.

"Am vazut in bilant ca au trecut patru luni si nu am realizat Cartierul Justitei. Pai este un proiect extrem de mare, sunt 11 hectare de teren langa Biblioteca Nationala, trebuie sa facem exproprieri, studii de fezabilitate, proiecte. Acolo vor fi reunite, dupa macheta pe care o am la mine in birou, CSM, ICCJ, Ministerul Justitiei, Parchetul General, toate instantele. Ori sa spui cuiva ca in patru luni nu a facut un cartier pe 11 hectare, bag seama ca eu vorbesc despre altceva. Raportati-va la programul de guvernare”, a declarat Tudorel Toader.

El a afirmat ca obiectivele programului de guvernare sunt pe patru ani, nu pe patru luni si ca nu este de acord cu evaluarea prezentata de PSD. "Ati citit raportul, obiectivele de la justitie? Sunt obiectivele programului de guvernare pe patru ani, nu pe patru luni”, a subliniat ministrul.

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO