Traian Basescu raspunde, dupa ce Victor Ponta l-a reclamat la CSM: "Il invit sa renunte la minciuna"

20-05-2014 14:14


Victor Ponta il acuza pe Traian Basescu de interventie brutala in actul de justitie si cere Consiliului Superior al Magistraturii sa il sanctioneze.

La inceputul sedintei de guvern, Victor Ponta i-a cerut ministrului de Justitie sa sesizeze CSM-ul. Potrivit premierului, presedintele ar fi cerut DNA si DIICOT sa opreasca arestarile politicienilor in campania electorala. 

"Am vazut declaratia presedintelui Basescu prin care spune ca a oprit arestarile in perioada de campanie electorala, dar le da drumul la arestari dupa. Cred ca e o declaratie iresponsabila, ca multe altele, dar va rog, domnule ministru, sa sesizati Consiliul Superior al Magistraturii", a afirmat premierul.

"Este o noua minciuna marca Victor Ponta", a venit imediat replica lui Traian Basescu.

Presedintele a sustinut ca justitia nu a oprit motoarele, dar este normal sa stea departe de batalia politica, pentru a nu fi acuzata de jocuri politice. "Spune domnia sa ca am cerut ca DNA sa-si inceteze activitatea pe timpul campaniei. Nu exista o asemenea declaratie. Cred foarte mult ca daca ar face arestari de oameni politici acum, ar face ca multe partide sa spuna ca DNA s-a implicat in campanie", a declarat Traian Basescu.

Inspectia judiciara a CSM va stabili daca afirmatiile presedintelui reprezinta o imixtiune in activitatea justitiei.

Acesta este un nou episod in razboiul dintre palate. In urma cu doua saptamani, premierul si presedintele s-au parat reciproc la Curtea Constitutionala, Ponta reclamand implicarea presedintelui in campania electorala, iar Basescu acuzandu-l pe premier ca a refuzat decorarea unor personalitati.

VIDEO PROTVPLUS.RO