Traian Basescu, despre scrisoarea lui Victor Ponta prin care cerea sa mearga la Bruxelles: Am scris pe ea "Nu"

27-05-2014 11:12


Presedintele Traian Basescu a pleacat, marti, la Bruxelles, unde va participa la dineul de lucru al sefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene, in formatul Consiliului European.

Presedintele Traian Basescu nu a dorit sa comenteze scrisoarea premierului Victor Ponta, prin care acesta ii sa mearga el la Consiliul European informal de la Bruxelles.

Astfel, dupa declaratia de presa, presedintele le-a spus jurnalistilor: Am scris pe ea ”Nu”.

Sinteza declaratiilor:

- "Planificarea legislativa pentru perioada 2014-2019, si aici va pot spune ca punctul nostru de vedere va fi ca legislatia trebuie sa se axeze pe cresterea numarulul locurilor de munca si pe cresterea investitiilor.

- Un alt punct va fi legat de analiza rezultatelor pentru alegerile in Parlemntul European. rezultatul alegerilor arata ca PPE a castigat alegerile, fara a avea majoritatea absoluta, dar este cel mai mare partid ca reprezentare in Parlamentul European."

La ora 17.00 (ora Romaniei), la Bruxelles, Traian Basescu va participa la Summitul Partidului Popular European, iar de la ora 20.00, la sediul Consiliului European, seful statului roman va lua parte la Dineul de lucru separat al sefilor de stat sau de guvern din statele membre ale Uniunii Europene.

Recent, premierul Victor Ponta a declarat ca in aceasta saptamana va fi organizata o reuniune a sefilor de guvern din UE privind desemnarea presedintelui Comisiei Europene, la care insa Romania va participa fara drept de vot, deoarece reprezentarea va fi asigurata de catre presedintele Traian Basescu, in baza deciziei Curtii Constitutionale.

De asemenea, premierul Victor Ponta a anuntat, luni, ca urma sa ii adreseze o scrisoare oficiala presedintelui Traian Basescu pentru a participa la Summit-ul Consiliului European care are loc la Bruxelles marti. Ulterior, Ponta a spus ca nu a primit inca niciun raspuns. Intrebat daca va face o noua incercare, in sensul de a-l contacta telefonic pe seful statului, premierul a raspuns ca nu: "Eu m-am adresat oficial. Daca domnia sa va dori sa raspunda, in mod sigur o va face oficial. Daca nu vrea sa raspunda...", a afirmat Ponta.

El a precizat ca se va intalni, marti, la Bruxelles, cu prim-ministrii social-democrati din statele membre UE, carora le va prezenta punctul de vedere al Romaniei.

VIDEO PROTVPLUS.RO