Basescu pune caderea leului pe seama galcevii dintre Guvern si Parlament

Ultima actualizare: 02-04-2012 13:08

Presedintele Traian Basescu a facut in aceasta dimineata o declaratie in care a repetat continuu cuvintele responsabilitate si prudenta.

Seful statului a cerut prudenta in negocierile salariale dintre Guvern si sindicate. El a dat asigurari ca sistemul bancar din Romania e solid si in stare sa ocoleasca criza mondiala, daca Guvernul si Parlamentul nu vor face greseli.

Presedintele Romaniei a declarat ca " avem obligatia ca in aceste negocieri dintre Guvern si Sindicate, cuvantul de ordine sa fie prudenta si responsabilitate, pentru ca nu avem niciun motiv sa ne aducem criza la noi acasa".

Seful statului pune caderea leului de saptamana trecuta pe seama galcevii dintre Guvern si Parlament. Declaratiile facute de premier, spune Basescu, au fost contradictorii. Ba au subliniat stabilitatea economica a Romaniei, ba au tras semnale de alarma.

Basescu a vorbit si despre reactia sindicatelor care au anuntat revendicari in ceea ce priveste salariile, cu cifre care nu pot fi apreciate decat ca fiind nerealiste.

Traian Basescu s-a referit la aceste negociei si in contextul apropiatelor alegeri.

Asta e nesimtirea politica si arata cat de lacoma este clientela politica, lacoma si fara respect dar cu buna tolerare de catre Guvern.
Traian Basescu
Presedintele Romaniei a declarat ca un guvern cu 20% sustinere in Parlament nu se poate angaja pentru un guvern viitor, ar fi nelegitima orice angajare de catre acest guvern a obligatiilor pentru viitorul guvern"

In finalul discursului, Traian Basescu a criticat si Executivul, facind referire la salariile foarte mari ale celor din conducerea agentiilor guvernamentale.

Solutia e, dupa parerea presedintelui ca sefii de agentii sa fie platiti ca functionari publici cu salarii de secretari de stat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO