Traian Basescu a discutat cu Cemil Çiçek despre rolul Turciei in echilibrul geopolitic din regiune

Ultima actualizare: 09-06-2013 06:57
Traian Basescu

Traian Basescu l-a primit la Cotroceni pe presedintele Marii Adunari Nationale a Turciei, Cemil Çiçek, cu care a discutat despre relatiile bilaterale si despre rolul strategic al acestei tari pentru pastrarea echilibrului geopolitic in regiune.

"Traian Basescu a vorbit despre rolul strategic al Republicii Turcia pentru pastrarea echilibrului geopolitic in regiune, ca factor de stabilitate si de dezvoltare economica. De asemenea, seful statului a tinut sa multumeasca pentru rolul foarte important pe care investitorii turci il joaca in mediul de afaceri din Romania. La randul sau, domnul Cemil Çiçek si-a exprimat interesul deosebit fata de evolutia relatiilor de cooperare dintre Romania si Republica Turcia, amintind si faptul ca anul acesta se implinesc 135 de ani de la stabilirea relatiilor diplomatice dintre tarile noastre, si a vorbit despre perspectiva Declaratiei Comune a Parteneriatului Strategic dintre Romania si Republica Turcia", se arata intr-un comunicat al Presedintiei remis agentiei MEDIAFAX.

Totodata, in cadrul intrevederii s-a discutat despre evolutia demersurilor de integrare a Republicii Turcia in Uniunea Europeana.
La inceputul intrevderii de la Cotroceni, presedintele Basescu i-a transmis oficialului turc salutarile sale si urarile de "noroc" adresate presedintelui si premierului din Turcia, precum si poporului turc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO