Totul sau nimic! C. Antonescu vrea mai multa putere in viitorul mandat PNL

23-02-2010 00:00

Crin Antonescu

Liderul PNL le va cere liberalilor, la Congres, sa fie de acord ca viitorul presedinte sa aiba dreptul sa-si alcatuiasca singur echipa. In cazul in care va fi refuzat, Antonescu se va retrage din cursa pentru sefia partidului!

 

Presedintele Partidului National Liberal a recunoscut ca vrea, prin aceasta motiune, sa detina mai multa putere in partid. "Intr-adevar, am cerut, voi cere partidului ceva mai multa putere, departe de a excede cadrele democratice, traditia liberala si ceea ce numesc bunul simt. Dar este foarte clar ca, in acest zid care ne inconjoara, pe noi, clasa politica, partidele, trebuie produsa o bresa si bresa se produce cu forta. Nu cer puteri sporite prin acest Statut, cer acest sistem pe motiuni, care implica o echipa alcatuita propusa de catre titularul motiunii, candidatul la presedintie" , a explicat Crin Antonescu intentia sa.

Hotarat sa obtina "totul sau nimic", Crin Antonescu a declarat ca, in cazul in care motiunea sa nu va fi acceptata de colegi, atunci va renunta la candidatura pentru conducerea Partidului National Liberal. "Nu doresc si nu am niciun motiv sa fac nici concesii, nici negocieri pentru a-mi mentine locul de presedinte al PNL, daca din aceasta postura nu pot duce acest partid in directia pe care eu o consider sanatoasa si legitimata de electorat", a conchis actualul lider.

Deocamdata insa, liderul PNL sustine ca nu a inceput negocierile cu nimeni, pentru formarea viitoarei echipe cu care va colabora.

Cert este ca faptul ca fostul presedinte al partidului, Calin Popescu Tariceanu, nu va face parte din echipa sa. Antonescu a explicat ca Tariceanu ramane liderul grupului parlamentar al deputatilor, detinand astfel o functie "destul de prestigioasa si de eficace, prin care va putea face politica la varf pentru PNL".

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26